02. ožujka - Nacionalni forum „Health in West, EU, investicije i zdravlje“


Autor/Izvor: SUPRA, www.nacionalni-forum.hr

Objavljeno: 18.02.2013.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

02. ožujka - Nacionalni forum „Health in West, EU, investicije i zdravlje“

U svom kratkom ali učinkovitom  tromjesečnom djelovanju, Nacionalni forum*) priprema već treću konferenciju koja će se održati 02. ožujka u Hypo centru, Slavonska avenija 6, Zagreb,  pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića

Pokušavajući iznaći područje u kojem Hrvatska u relativno kratkom vremenskom razdoblju može postati konkurentna na razini Europe te ponuditi strateški razvoj nekoliko sektora hrvatskog gospodarstva istodobno, u Nacionalnom  forumu su se odlučili  za temu „Europska unija, investicije i zdravije".

Nacionalni forum namjerava  na ovom području dati snažan pečat i pokrenuti stvari u Hrvatskoj. Pitanje zdravlja u svijetu posljednjih godina postaje pokretač jedne od najunosnijih industrija. Hrvatska ima sve preduvjete uhvatiti korak s najnaprednijim europskim praksama. Potrebno  je samo osvijestiti vlastite potencijale, kreirati jasnu strategiju, postići dobru koordinaciju među svim subjektima o kojima ovisi razvoj ovog područja te iskoristiti snagu da naše prednosti pretvorimo u konkurentan tržišni adut.

Konferencija „Health inWest“ konceptualno obuhvaća 10 različitih modula, a koji pokrivaju različite segmente zdravstvenog sektora. Unutar svakog modula Konferencije istaknut će se aktualni trendovi, prezentirat će se novi projekti, razmjenjivati ideje  o procesima u sustavu, a u svrhu održanja kvalitetne sinergije svakog segmenta zdravstvenog sektora i sustava u cjelini.

 

Moduli konferencije „Health inWest":

1. Hrvatska zdravstvena strategija i poticaj  investicijama

2. Zdravstveno osiguranje - vrijeme novih ponuda

3. Farmaceutska industrija i potencijal rasta

4. Bolnice u konkurentskoj tranziciji

5. Zdravstvene tehnologije

6. Investitori u zdravlje

7. T- Health (Turizam zdravog života)

8. Nova primarna zdravstvena zaštita

9. Zdravi mediji i zdrave komunikacije

10.  Poslodavci, poduzetnici i projekti

 

Predavači: vodeći stručnjaci i menadžeri iz Hrvatske,  Europske unije i zemalja regije.

 

Zašto sudjelovati na Konferenciji?

  • Razmjena ideja i iskustva s vodećim stručnjacima iz cijele regije i ostalim sudionicima Konferencije. Na Konferenciji će biti zastupljeno mnogo različitih segmenata zdravstvenog sustava - od javno-privatnog partnerstva, zdravstvenog osiguranja, preko farmaceutske industrije, zdravstvene tehnologije, primarne zaštite, obrazovanja itd.
  • Ostvarivanje suradnje s potencijalnim investitorima- stvaranje novih poslovnih mogućnosti
  • Informiranje o aktualnim trendovima i planiranim razvojnim projektima na svim područjima zdravstvenog sektora
  • Ostvarivanje i jačanje relevantnih kontakata s visoko pozicioniranim političarima i vodećim gospodarstvenicima koji su i sami dali potporu projektu – predsjednik RH Ivo Josipović i Hrvatska udruga poslodavaca

 

*)Udruga Nacionalni forum  je svojevrstan  think thank, čiji je cilj ponuditi konkretna rješenja i smjernice za rješavanje ključnih problema i pitanja te pozicioniranje Hrvatske kao stabilne, napredne i prepoznatljive članice Europske uniju. Udruga okuplja stručnjake s različitih područja djelovanja koji posjeduju znanje, vještine i stručnost (know-how) i koji su vrsni poznavatelji gospodarsko-političke situacije u Hrvatskoj, odnosno koji raspolažu informacijama temeljenim na relevantnim istraživanjima i analizama. Nacionalni forum je zamišljena kao inkubator ideja,  platforma za stvaranje konkretnih strategija i projekata, a s ciljem bolje iskorištenosti prirodnih resursa, rasta zaposlenosti, povećanja životnog standarda građana, povećanja investicija i razvoja vodećih gospodarskih grana. Predsjednik Udruge i idejni pokretač inicijative Nacionalni forum je prof.dr.sc. Nikica Gabrić.

Kontakt: forum@nacionalni-forum.hr

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.