Dar očinstva*) i životna filozofija Nicka Vujicica


http://www.facebook.com/NickVujicicFans/photos_stream

Autor/Izvor: SUPRA, http://www.facebook.com/NickVujicic

Objavljeno: 19.03.2013.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Dar očinstva*) i životna filozofija Nicka Vujicica

Nicku su životnu filozofija nade prenijeli roditelji: umjesto tugovanja za onim što nemamo, zahvaljujmo na onome što imamo!

 

Drukčiji od drugih, Australac Nick Vujicic, glasoviti motivacijski govornik rođen bez udova, ruku i nogu, postao je otac . Rođenje zdravog dječaka - sa svih deset prstiju na rukama i nogama - uisti­nu je predivno čudo jer je njegov otac Nick, rođen 1982. u Brisbaneu, svijet ugledao bez ruku i nogu. Njegovi roditelji, medicinska sestra Duška i pastor Boris Vu­jičić, nikada nisu dobili medicinsko objašnjenje za Nickovo stanje  a na­kon Nicka dobili su još  dvoje potpuno zdrave djece.

U djetinjstvu se Nick borio sa samoubilačkim mislima, depresijom, usamljenošću i zlo­stavljanjem vršnjaka koji nisu tolerirali njegovu različitost. No, danas je taj 31-godišnjak bez ruku i nogu postigao mnogo više nego što drugi postignu cijelog života.

Diplomirao je na dva fakulteta, posjeduje dvije tvrtke, izdaje DVD-e i knjige, sni­ma filmove, putuje svijetom i drži motivacijska predavanja. Bavi se sportom: igra golf, pliva, surfa. Pomaže potrebitima kroz humanitarne aktivnosti, osnovao je nekoliko škola i sirotišta za djecu u nerazvijenim zemlja­ma. Prošle se godine oženio a u mjesecu ljubavi 2013. se  njemu i njegovoj lijepoj  supruzi Kanaei rodio zdrav sinčić.

U intervjuu koji je za "Večernji list" dao uoči njego­va prvog posjeta Hrvatskoj u rujnu 2012.,  Nick je priznao  kako se u dobi od 10 godina nekoliko puta pokušao ubiti  utapa­njem… No, odlučio se za život zbog roditelja koji su ga  naučili da pronađe nadu i da  umjesto da tuguje za onim što nema, zahvaljuje na onome što ima.

 

Zahvaljujući takvoj životnoj filozofiji Nick danas ima obiteljsku sreću i profesionalni uspjeh, odnosno karijeru motivacjskog govornik koji svojim životom a ne samo riječima pokazuje da su ograničenja samo u našim glavama. „Život treba živjeti. Sreća i zadovoljstvo dolaze iz stava. Biti zahvalan na onome što imam a ne više biti ljut zbog onog što nemam…U životu ima padova, ali treba znati ustati i najvažnije od svega -  suočiti se s  ograničenjima u našim glavama…”


*) Na Dan očeva slavi se očinstvo i utjecaj očeva u društvu. U različitim zemljama svijeta obilježava se drugog datuma, no najčešće treće nedjelje u lipnju ili na Josipovo, 19.ožujka.

19.ožujka 2013.  Tradicija da se 19. ožujka slavi Dan očeva povezana je s blagdanom sv. Josipa.

16.lipnja  2013.  Tradicija da se  treću nedjelju u lipnju slavi  Dan očeva potječe iz 1909. godine. Tada  je Amerikanka  Sonora Smart Dodd iz SAD-a,  kojoj je majka umrla dok je još bila mala, pa se o njoj i njenoj braći brinuo samo otac, predložila da se  u mjesecu lipnju u kojem je rođen njen tata,  obilježava Dan očeva.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.