*) Sutra završava nastava: Što je Bill Gates poručio školarcima?


Autor/Izvor: SUPRA, www.business.hr/b92

Objavljeno: 13.06.2013.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

*) Sutra završava nastava: Što je Bill Gates poručio školarcima?

 „Tvoja škola ima način za rješavanje i pobjednika i gubitnika, život nema. U nekim američkim školama ukinuli su negativne ocjene i daju ti bezbroj prilika da daš pravi odgovor, ali to nema nikakve sličnosti sa stvarnim životom!“

Jedinstveni Bill Gates, osnivač kompanije Microsoft, najbogatiji Amerikanac a danas filantrop i motivacijski govornik, održao je govor u jednoj srednjoj školi o 11 stvari koje niste i nećete naučiti u školi. Prenosimo tekst objavljen na internetskom portal b92/business.hr.  


Pravilo 1: Život nije fer, navikni se na to!

Pravilo 2: Svijet ne zanima tvoje samopoštovanje. Svijet te prihvaća ako postigneš nešto prije nego što se počneš dobro osjećati u svojoj koži.

Pravilo 3: Nećeš zarađivati 60 tisuća dolara godišnje čim izađeš iz srednje škole. Nećeš biti potpredsjednik sa službenim telefonom, sve dok to ne zaradiš.

Pravilo 4: Ako misliš da ti je učitelj strog, čekaj da dobiješ šefa.

Pravilo 5: Pečenje hamburgera nije ti ispod časti. Tvoji preci su imali drugu riječ za pečenje hamburgera: zvali su to prilikom.

Pravilo 6: Ako pogriješiš, nisu tvoji roditelji krivi, ne kukaj nad svojim pogreškama, uči iz njih.

Pravilo 7: Prije tvog rođenja tvoji roditelji nisu bili dosadni kao sada. Postali su takvi zbog plaćanja tvojih računa, čišćenja tvoje odjeće i slušanja tebe kako pričaš kako si 'cool'. Zato prije nego spasiš šume od parazita pokušaj posložiti ormar u svojoj sobi.

Pravilo 9: Život nije podijeljen u semestre. Nema slobodnog ljeta i vrlo malo zaposlenih je zainteresirano da ti pomogne da pronađeš sebe. To čini u svoje slobodno vrijeme.

Pravilo 10: Televizija nije pravi život. U pravom životu ljudi moraju napustiti kafić i otići na posao.

Pravilo 11: Budi ljubazan prema štreberima. Velike su šanse da ćeš raditi za jednog.

 

*) Odluka Ministarstva  obrazovanja, znanosti i sporta o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2012./2013. daje mogućnost fleksibilnog početka nastave i to 3. ili 10. rujna 2012. godine, odnosno trajanje zimskog odmora učenika 2 ili 3 tjedna. Nastava završava 14. ipnja.

 

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.