Burn out sultanije Hurem: karijera u Turskoj, liječenje u Njemačkoj


Meryem Uzerli Izvor: www.facebook.com

Autor/Izvor: SUPRA, TV Ekran 310513, www.plivazdravlje.hr, www.facebook.com

Objavljeno: 7.06.2013.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Burn out sultanije Hurem: karijera u Turskoj, liječenje u Njemačkoj

Da li su producenti turske hit serije "Sulejman Veličanstveni" ljuti na glumicu Meryem Uzerli zato što "pretjeruje" i „glumi“ bolest (depresija*, burn out**) ili zato što nema povjerenja u turske liječnike?

Dvadesetdevetogodišnja glumica turskih korijena, rođena je u Njemačkoj a  protekle 3 godine gradila je karijeru u Turskoj. Snimila je tri sezone serije "Sulejman Veličanstveni", proslavila se  ulogom sultanije  Hurem i zaradila 5 milijuna eura.

Međutim,  sada je naglo i bez znanja  producenta,  napustila snimanje i otišla na liječenje u jednu kliniku u rodni Berlin. Ondje se liječi od depresije i kroničnog umora.

Producenti su ljuti. Izostanak sa snimanja se­rije velik je trošak. Produkcija je zbog Meryeminih zdravstvenih problema napravila stan­ku sa snimanjem, ali ne namjeravaju je dugo čekati jer, kažu, imaju obvezu pre­ma obožavateljima.

Timur Savci, glavni producent pokušava putem glumičinih roditelja napraviti pritisak da što prije  nastavi svoj glumački posao. Na setu u Istanbulu  joj namjerava  osigurani naj­bolje psihijatre,  samo da se vrati na snima­nje…Milom ili silom. Spremni su joj dati otkaz ako se ne vrati, a već su pronašli i glumicu koja bi je mogla zamijeniti u ulozi vatrene Hurem.

 

 

*)Depresija je bolest čije osnovne karakteristike su sniženo, bezvoljno raspoloženje, žalost i beznađe, gubitak osjećaja zadovoljstva, gubitak snage i energije, javljanje osjećaja neodređenog straha (anksioznosti). Tu su i osjećaj krivnje, bezperspektivnosti, bezizglednosti, gubitak volje za životom, razmišljanja o samoubojstvu i pokušaji. Uz to nastupa promjena mišljenja, sna i apetita. (IZVOR: www.plivazdravlje.hr)

 

**) Sindrom burnout ili sindrom izgaranja na poslu označava progresivni gubitak idealizma, energije i smislenosti vlastitog rada kao posljedice frustracije i stresa na radnom mjestu. Izgaranje na poslu slično je sindromu kroničnog umora, ali pritom se mijenja i stav prema poslu, što za umor nije karakteristično.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.