Još 1 dan do EU: Promjene iz nadležnosti Ministarstva zdravlja (7.dio)


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 30.06.2013.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Još 1 dan do EU: Promjene iz nadležnosti Ministarstva zdravlja (7.dio)

Promjene koje će uslijediti ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju iz nadležnosti Ministarstva zdravlja (Izvor:Ministarstvo zdravlja)

 

7.dio: Korištenje financijskih sredstava iz strukturnih fondova. Ulaskom u EU, Hrvatskoj se otvara mogućnost korištenja financijskih sredstava iz strukturnih fondova  koja su znatno veća nego sredstva koja su do sada bila na raspolaganju u okviru pretpristupnih programa.  Ciljevi projekata koji će se financirati iz strukturnih fondova su unapređenje načina rada u zdravstvenom sustavu te povećanje učinkovitosti i djelotvornosti zdravstvenog kroz implementaciju integriranog i standardiziranog zdravstvenog informacijskog sustava.

 

Sredstva iz EU fondova planiraju se iskoristiti i u cilju reorganizacije ustroja i načina djelovanja zdravstvenih ustanovaputemfunkcionalne i građevinske preinake bolnica,  povećanja energetske učinkovitosti, opremanja bolnica te funkcionalnog udruživanja određenih zdravstvenih ustanova te poticanja preventivnih aktivnosti.

 

Efikasno i efektivno iskorištavanje financijskih sredstava strukturnih fondova  rezultirat će većom učinkovitosti i boljom povezanosti zdravstvenih ustanova kao i povećanjem dostupnosti zdravstvene zaštite i poboljšanjem pokazatelja sveukupnog zdravlja.

 

Dokumenti: Nacionalna strategija razvoja zdravstva u razdoblju od 2012. – 2020.; Europa 2020, Europska strategija za pametan, održiv i uključiv rast

 

Program zajednice na području zdravstva

Razmjena iskustava i suradnje na zajedničkim preventivnim zdravstvenim programima institucija i udruga građana kroz program zajednice u području zdravstva doprinijet će podizanju kvalitete u pružanju zdravstvenih usluga kao i informiranosti pacijenata s ciljem zaštite zdravlja i unaprjeđenja kvalitete života. 

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.