Hrvatski ministar zdravlja Rajko Ostojić u Beogradu


Autor/Izvor: SUPRA, Hina, Plivazdravlje

Objavljeno: 15.07.2013.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Hrvatski ministar zdravlja Rajko Ostojić u Beogradu

Suradnja Hrvatske i Srbije u u području zdravstva i medicine

 

Danas će  ministar zdravlja Rajko Ostojić u Beogradu održati radni sastanak sa srbijanskom ministricom zdravlja Slavicom Đukić Dejanović s kojom će potpisati Memorandum o suradnji između dviju država u području zdravstva i medicine.

Povod posjetu su uspješno izvedene dvije transplantacije jetre, koje su 26. i 29. lipnja u Kliničkom centru Srbije zajedno izveli hrvatski i srpski liječnici.

U sklopu suradnje zagrebačke Kliničke bolnice Merkur  i Kliničkog centra Srbija hrvatski tim liječnika predvodili su prim. dr. Branislav Kocman i prof. dr. Stipislav Jandrijević.

Novu jetru i šansu za život dobili su dvadesetosmogodišnja pacijentica koja je bolovala od autoimune ciroze jetre i čekala na novi organ 10 godina te tridesetpetogodišnji muškarac s Wilsonovom bolešću, koja je prouzročila cirozu jetre.

 

Ministar Ostojić i ministrica Đukić Dejanović posjetit će transplantirane pacijente u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije.

Svjetska zdravstvena organizacija Hrvatsku je proglasila Regionalnim zdravstvenim centrom za razvoj programa darivanja i transplantacije organa (RHDC) u okviru Zdravstvene mreže zemalja jugoistočne Europe (SEEHN). Time je Hrvatska preuzela obvezu stalne suradnje i podrške na putu razvoja i unapređenja transplantacijskih programa zemalja Jugoistočne Europe.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.