Globalna biofarmaceutska tvrtka AbbVie – od sada i u Hrvatskoj


Svečano obilježen početak rada AbbVie u Hrvatskoj

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 18.07.2013.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Globalna biofarmaceutska tvrtka AbbVie – od sada i u Hrvatskoj

Svečano obilježen početak rada u Hrvatskom državnom arhivu

 

U sklopu svečanosti održane 12. srpnja, povodom početka rada tvrtke AbbVie u Hrvatskoj, ministar Željko Jovanović je objavio da će  ta kompanija podržati natječaj Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za najbolji znanstveni rad iz područja biotehnologije.

 

Hrvatski je državni arhiv, tom prigodom  primio ugledne hrvatske znanstvenike, predstavnike institucija s područja zdravstva te liječnike koji u svom radu s pacijentima koriste inovativne lijekove tvrtke AbbVie. Predavanja su održali ministar znanosti, obrazovanja i sporta  Željko Jovanović, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Alan Šustić te dvojica poznatih hrvatskih znanstvenika - dr. sc. Robert Vianello i doc. dr. sc. Tomislav Domazet-Lošo s Instituta Ruđer Bošković koji su govorili  o važnosti inovacija u znanosti i razvoju lijekova


Globalnu biofarmaceutsku tvrtka AbbVie  usmjerenu na razvoj terapija za najkompleksnije bolesti - predstavio je generalni direktor AbbVieja za regiju Adria i Hrvatsku Ljubiša Mitof Višurski.

 

AbbVie je nastao izdvajanjem iz  farmaceutske kompanije Abbott Laboratories te spaja tradiciju dugu 125 godina s najsuvremenijim pristupima istraživanju i razvoju inovativnih lijekova.

 

Tvrtka u svom portfelju u Hrvatskoj trenutačno ima 10 lijekova. To su biološki lijekovi koji pomažu pacijentima oboljelima od reumatskih bolesti, upalnih bolesti crijeva, psorijaze, lijekovi za liječenje onkoloških bolesnika te lijekovi koji pomažu u spašavanju vitalnih dišnih funkcija prijevremeno rođene djece.

 

Kompanija AbbVie trenutačno radi na više od 60 novih lijekova iz različitih područja medicine i biomedicine, a u završnoj fazi je desetak lijekova za liječenje hepatitisa C, neuroloških bolesti te bolesti iz područja onkologije, bolesti bubrega i ženskog zdravlja.

 

AbbVie je prisutan u 170 zemalja svijeta i posjeduje 15 istraživačkih i proizvodnih pogona. U Hrvatskoj trenutačno ima 30 zaposlenih. Snaga ove globalne biofarmaceutske kompanije  je novi pristup inovacijama utemeljen na razumijevanju potreba bolesnika.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.