Lipanj,srpanj i kolovoz 2013.- nema "srijeda za udruge pacijenata“


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 22.07.2013.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Lipanj,srpanj i kolovoz 2013.- nema "srijeda za udruge pacijenata“

U prvoj je polovici svibnja održan zadnji sastanak ministra zdravlja s predstavnicima udruga pacijenata. Nakon  gotovo 4-mjesečne pauze, sastanci bi se trebali nastaviti u rujnu – to je  informaciji koju je objavila Koalicija udruga u zdravstvu na svojim  mrežnim stranicama.

Do sada je ministar zdravlja razmijenio mišljenje s predstavnicima 60-tak udruga pacijenata. U 2012. godini  su  ministrov kabinet pohodili predstavnici  45 udruga  i  još 16 udruga do sredine svibnja mjeseca  tekuće - 2013. godine.

Kao što je poznato, ministar Rajko Ostojić  je u svibnja  uskočio u intenzivnu  predizbornu kampanju za gradonačelnika Grada Zagreba. Stoga su  „sastanci srijedom  s udrugama pacijenata  u Ministarstvu zdravlja” bili otkazani.  

Posljednji   u nizu – održan je s predstavnicima udruge „Dijete-nada i radost roditelja” -  u srijedu 15. svibnja. Sastanku s ministrom zdravlja je prisustvovala predsjednica Udruge gospođa  V. Vugrinec,  pročelnica neonatologije Bolnice za ženske bolesti i porode u Petrovoj prof. S. Škrablin  te patronažna sestra iz DZ Centar J. Stipaničev-Mustapić.

Teme o kojima se razgovaralo su: prevencija neplodnosti kroz promicanje zdravih životnih navika, prijedlog Nacrta i provedba programa prevencije pušenja (aspekt zaštite djeteta od izlaganja dimu-pasivnom pušenju) te Upitniku o zdravlju pacijenta (primjena u cjelokupnom zdravstvenom sustavu).

Podsjetimo: ministar zdravlja je na početku svog mandata odlučio  otvoriti vrata Ministarstva udrugama pacijenata te je svake srijede u vremenu od 11 do 13 sati primao jednu ili više grupu pacijenata. To je trebao biti jedan od načina ostvarenja načela „pacijent u središtu zdravstvenog sustava“, odnosno snažnijeg uključivanja udruga pacijenata u odlučivanje o ključnim  zdravstvenim uslugama.

 

Kontakt/pitanja građana za Ministarstvo zdravlja: pitajtenas@miz.hr

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.