Poduzetne studentice A. Burica i J. Majić lansirale medicinsku igračku


Burica&Majić www.teddytheguardian.com

Autor/Izvor: SUPRA, Izvor: http://teddytheguardian.com/r:

Objavljeno: 23.07.2013.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Poduzetne studentice A. Burica i J. Majić lansirale medicinsku igračku

Za svoju igračku-medicinski senzor u obliku plišanog medvjedića-Ana Burica i Josipa Majić dobile su priznanje Europske komisije

 

Teddy the Guardian je naizgled obični plišani medvjedić. No, ta je igračka dobila dodanu vrijednost od neprocijenjivog značaja za roditelje bolesne djece, zahvaljujući  studenticama Ani Burici i Josipi Majić.

 

Medvjedić je  zapravo medicinski senzor. Dijete stavi prst u igračku i nakon  približno 15 sekundi - kad senzor očita vrijednosti – šalje iste na  telefon roditelja koji u tom trenutku nije uz dijete i nije siguran što se s djetetom događa,  je li dijete možda bolesno. Teddy the Guardian je igračka bliska djetetu a korisna roditeljima jer im pomaže „na daljinu“ tako da komunicira s njima, šaljući im potrebne informacije.

 

Teddy The Guardian putem bluetootha na mobitel roditelja šalje podatke o djetetovu tlaku, temperaturi ili zasićenosti kisikom.

Korisnu igračku  je moguće  naručiti već danas za 69$  putem  mrežne stranice a isporuke bi trebale krenuti u listopadu 2013.  U planu je i  „dizajn po mjeri“!  Naime, ako roditelj pri narudžbi  Teddy the Guardian-a  pošalje  dječji crtež  – dizajn će biti individualiziran pa će mališan na taj način i sam sudjelovati u kreiranju izgleda svoje buduće medicinske igračke!

Ana Burici i Josipi Majići su inovativne i uspješne mlade  poduzetnice i studentice koje su angažirane i na drugim područjima života. Ana je uspješna plesačica, Josipa je demonstratorica na fakultetu. Govore nekoliko stranih jezika.

 

Na putu do uspjeha borile su se sa zatvorenim domaćim tržištem. No, njihovu je izvrsnost prepoznala  Europska komisija koja je prigodom hrvatskog ulaska u EU objavila snimku o uspješnim ljudima iz naše zemlje a studentsko-poduzetnički duo  Burica& Majić su bile  najmlađe  među njima.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.