*)Život krade, more vrati - Juričin maraton za pokojnog brata


Izvor: TZ Zadar,Sv. Donat, Tim Ertl

Autor/Izvor: SUPRA, Zadarski list 180713, www.057info.hr

Objavljeno: 30.10.2013.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

*)Život krade, more vrati - Juričin maraton za pokojnog brata

Kako dvadesetsedmogodišnji Jurica s Down sindromom održava sjećanje na svog prerano preminulog brata

 

Uoči *) blagdana sjećanja na one koji su otišli s ovoga svijeta, prenosimo iz Zadarskog lista i portala 057info,  priču o Jurici Milinu s Down sindromom koji je u sjećanje  na svog prerano preminulog brata Antu isplivao petkilometarsku dionicu Preko-Zadar.

„Bio je to drugi memorijalni maraton za Antu Milina. Prvi je, od Preka do Dikla, preplivala plivačka legenda, maratonac dr. Velimir Šušak, 2009. godine, na prvu godišnjicu Antine smrti u teškim vremenskim uvjetima. Antina i Juričina majka Klaudija nije tada ni sanjala da će četiri godine nakon toga njen drugi sin, kojega je slučajno poznanstvo s plivačem rekreativcem Renatom Škulićem uvelo u plivačke vode, preplivati maraton Preko - Zadar.

U međuvremenu je dvadesetsedmogodišnji Jurica s  Down sindromom počeo trenirati daljinsko plivanje, osvajati odličja na takmičenjima za invalidne osobe  te dokazivati kako se upornošću i voljom mogu savladati sve prepreke. Kao u pjesmi splitskog Libra: „Život uzme, more vrati”, on je  18. srpnja 2013.,  nesvakidašnjim maratonom obilježio petu godišnjicu pogibije svog  brata Ante koji je u dobi od 23 godine tragično nastradao u prometnoj nesreći. Jurica je s mislima na svog brata, preplivao petkilometarsku dionicu za jako dobrih sat i 30-tak minuta. Ali rezultat nije važan, koliko njegova želja da na taj način evocira uspomenu na voljenog brata….

 

Jurica svakodnevno misli na brata a nedjeljom ide na groblje. Priča s bratom. Prepričava mu što je radio, kako je plivao, tko ga je ljutio, a tko veselio. Prepričava mu tračeve iz Dikla, kako je sreo Doris Pinčić dok se vozio autobusom na posao... Ante mu je link s Glavnim Meteorologom, pa ga uvijek traži da mu pošalje orkansko jugo….“

 

 *)SVI SVETI  i DUŠNI DAN, blagdani sjećanja na one koji su otišli s ovoga svijeta  

Dva su dana u godini, 1. i 2. studenoga,  po kršćanskoj tradiciji, koju prihvaćaju i mnogi nekršćani, kada se  u duhu  posebno povezujemo sa svojim pokojnicima.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.