Duga Resa: američki vojnici obnovili bolnicu, nema više propuha zimi!


Izvor: morh.hr

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 7.08.2013.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Duga Resa: američki vojnici obnovili bolnicu, nema više propuha zimi!

Ravnateljica dugoreške bolnice: "Ovo puno znači za naše korisnike. Zimi će im biti toplije, neće biti propuha.”

 

150-godišnja zgrada Specijalne bolnice  Duga Resa dobila je novo lice. No, nije to učinio njen vlasnik  (javno vlasništvo!), već mladi američki vojnici, piloti Nacionalne garde Montane te  pripadnici inženjerijske pukovnije HKoV-a.   Zapovjedništvo američkih snaga u Europi (EUCOM) osiguralo je donaciju od 100.000 američkih dolara.

Trotjedni radovi na adaptaciji  derutne bolničke zgrade obuhvatili su  zamjenu starih drvenih prozora i ugradnju 23 PVC prozora na 2. katu bolnice, ugradnju automatskih vrata s fotoćelijom na glavnom ulazu za hitni prijem, te preuređenje protukliznih stepenica i rukohvata na glavnom ulazu bolnice.

Ravnateljica dugoreške Specijalne bolnice za produženo liječenje, Herta Bjelobrajdić je puna riječi hvale za američke pilote: “Bili su fantastični. Ovo puno znači za naše korisnike. Zimi će im biti toplije, neće biti propuha.”  

Ovaj humanitarni projekt nastavak je uspješne bilateralne suradnje između dviju partnerskih nacija, RH i SAD. U sklopu spomenutih projekata, tijekom prijašnjih godina, obnovljena  je Opća bolnica u Kninu, zamijenjena PVC stolarija u osnovnoj školi u Slunju  te preuređen dječji vrtić "Zvono" u Našicama u kojem je također zamijenjena stolarija. (Izvor:  priopćenje MORH-a od 25. srpnja)

 

Na svečanosti povodom dovršetka radova (25. srpnja), veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u RH Kenneth Merten,  objasnio je da međunarodna partnerska suradnja njegove zemlje - i kad se radi o vojnoj  suradnji -  uključuje projekte u civilne svrhe, poput ovog na obnovi bolnice u Dugoj Resi . Ili druge projekte s  općekorisnom svrhom kao što su škole, vatrogasne ili policijske postaje te da za tu svrhu postoje namjenski humanitarni fondovi.FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.