S. Milinković- liječnik i saborski zastupnik koji nije otišao na G.O.


Stjepan Milinković

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 16.08.2013.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

S. Milinković- liječnik i saborski zastupnik koji nije otišao na G.O.

Ljetna stanka: nema redovitog zasjedanja Sabora od 15. srpnja do 15. rujna

 

Stjepan Milinković (59), liječnik  i  saborski zastupnik  nije otišao na more tijekom ljetne saborske pauze poput ostalih političara.  Ljeto provodi u svojoj ambulanti i u svom vrtu u podravskom mjestu Gola. Kaže da  ga  ranijih godina nije imao tko mijenjati u ordinaciji, pa je u 33-godišnjem  stažu navikao na radna ljeta...

Taj aktualni saborski zastupnik i lokalni liječnik obnaša još i funkciju načelnika općine s 2400 stanovnika. Nakon svibanjskih izbora postao je  medijska zvijezda jer je bez ijedne kune i bez plakata došao do svog 5. načelničkog mandata i to u prvom krugu sa više od 80% glasova.

 

U intervjuu za Glas Podravine, Milinković je otkrio svoj „recept“ za politički uspjeh: „Ja sam politiku shvatio kao služenje svojoj sredini  radi unapređivanja kvalitete življenja te sredine…. Moja popularnost nema veze s tim što sam liječnik opće prakse sa 33-godišnjim stažom. Upravo obrnuto… zato je meni puno teže djelovati politički jer se to uvijek može dvostruko gledati… biti i otegotna okolnost. Ali ako si profesionalac, objektivan i korektno radiš svoj posao onda problema nema".

Stjepan Milinković, rođeni je Ličanin ali veći dio života je proveo u Podravini. Sada, u svom petom po redu načelničkom mandatu, može se pohvaliti  da  njegova  općina  blizu mađarske granice ima vodovod, plinovod, novu školu sa trodjelnom sportskom dvoranom, dva vrtića koja su potpuno besplatna. Roditelji za novorođeno dijete dobiju 5000 kuna, a školarci 500 kuna kredita – koje  odličan učenik ne vraća. No, ako padne razred- onda mora vratiti sve…

 

Milinković (HDZ) je svoj mandat  u Saboru  započeo u  siječnju  2008. kao zamjena za Damira Polančeca.  Član  je saborskog Odbora za rad i socijalno partnerstvo i  Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb.

 

 

 


FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.