Bolest i brak*): Razvodi su mi odvratni, nikada se neću ra­stati


Catherine Zeta-Jones (Izvor:Wikipedia)

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 5.02.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Bolest i brak*): Razvodi su mi odvratni, nikada se neću ra­stati

Jedan bračni partner s bipolarnim poremećajem, drugi s  rakom grla, jedan sin s autizmom, drugi sin u zatvoru zbog droge…. Ne, nije riječ o  socijalnim slučajevima, riječ je o bogatima i slavnima, 45-godišnjoj glumici Catherine Zeta-Jones i 70-godišnjem Michaelu Douglasu. Već su neko vrijeme kružile glasine o razvodu, no par je uspio sačuvati 14-godišnji brak. Michael  je stariji  25 go­dina i ima iza sebe već jedan razvod od prve supruge Diandre s kojom je u braku  proveo 23 godine, dok je Catherini to prvi brak.

Kada je Michaelu 2010. dijagnosticiran rak grla zbog kojeg je 6 mje­seci primao kemoterapiju, Catherine mu je bila potpora. No, i sama je imala zdravstvenih problema, patila od depresija, bipolarnog poremećaja i ovisnosti o alkoholu zbog čega se dvaput i liječila u privatnoj klinici  u Connecticutu.

Catherine i Michael roditelji su jedanestogodišnje Carys i  Dylana koji boluje od autizma. Skupa posjeduju 8 kuća a samo jedna od njih, ona u New Yorku, vrijedi 28 milijuna kuna. Imovina im je procijenjena na oko 1,6 milijardi kn. (kao glumac i producent Michael je najviše za­radio filmskim uspješnicama "Si­rove strasti" i "Wall Street").

Prije braka potpisali su i predbračni ugovor po kojem, u slučaju ra­zvoda, Catherine dobi­va 8 milijuna kuna za svaku godinu braka.

 

Njihova je veza počela idilično 1998. kada ju je tada  54-godišnji Michael  prvi put ugledao u filmu "Zorro: Maskirani osvetnik". Već na promociji filma u Fran­cuskoj rekao je tada 29-godišnjoj Catherine da želi biti otac njezine djece. Vjenčali su se 2000. godine.

U jesen 2013. godine  tijekom promocije filma „Behind the Candelabra” Michael je demantirao  natpise u medijima da je njegov brak s Catherine u krizi: “Imam krizu kod kuće? Ne, mislim da su mediji u krizi. Mi smo dobro. Moja supruga i ja smo dobro…Trenutno smo odvojeni, ali mediji... Daju si pravo da svašta pišu“.

 

Početkom 2014. godine u vrijeme kad je počeo sni­mati film "Tako to ide,komediju  o ljudima treće životne dobi koji se potpuno neo­čekivano u tim poznim godi­nama zaljube,  glumac je priznaje da mu je ova komedija pomogla da spasi brak: “Shvatio sam koliko smo puno vi­še obazrivi prema ljudima koji nam nisu toliko važni u životu, dok one koje najviše volimo često zanema­rujemo. To mi je otvorilo oči”.

 

I Catherine je  često i  pred novinarima izjavljivala  da će s Michaelom  biti u braku dok ih smrt ne rastavi: „Razvodi su mi odvratni. Nešto tako nije u mojim genima. Nikada se neću ra­stati, nikada"..

 

 

 *)Svjetski dan braka (World Marriage Day)   08.02.2015.

Obilježava se druge nedjelje u veljači. Posvećen je bračnom paru, mužu i ženi kao stupu obitelji, koja je temelj društva. Ljubiti odnosno voljeti jedno drugo  je  svakodnevna odluka – jednostavna, zahtjevna, ispunjujuća…U vizualu Dana braka su 2 svijeće koje simboliziraju muža i ženu, podsjećajući da su kao bračni par pozvani da budu svjetlo u svijetu. Par je spojen srcem koje pokazuje da je ljubav snaga koja čuva bračno jedinstvo, pojačava spremnost za darivanje života te nadahnjuje druge na vjernost i jedinstvo. Svjetskom danu braka je Papa Ivan Pavao II. podijelio  svoj apostolski blagoslov 1993. godine  a u  Hrvatskoj se  obilježava od 2009. godine. (IZVOR: katolici.hr )

 

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.