Liječnik koji se s objektivom u ruka­ma rješavao stresa i pomaže mladima


Humanitarna aukcijska izložba fotografija dr Vidakovića

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 10.12.2013.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Liječnik koji se s objektivom u ruka­ma rješavao stresa i pomaže mladima

Ortoped Ivan Vidaković donirao sredstva prikupljena prodajom autorskih fotografija koje snimio u Kopačkom ritu u vodi do grla

 

Ivanu Vidakoviću (33), spe­cijalistu ortopedije u KBC-u Osijek,  fotografiranje je velika strast, ali i "ispušni ventil" u stresnom poslu. Jesenas je na aukciji u osječkoj Grad­skoj galeriji Waldinger  ponudio  svoje autorske fotografije a novac prikupljen na taj način doniran je udruzi Breza, domu Klasje te SOS selu Ladimirevci. Poslužit će za školovanje i poticanje na samostalan život mladih ljudi bez roditelja. Odlikašima će se stipen­dirati studiranje, a onima koji ne planiraju na fakul­tet, platit će se vozački is­pit.

Doktor Vidaković među svojim pacijentima ima djece i mladih  ljude bez roditelja, na koje je i kao liječnik  ali i kao otac triju kćerkica - posebno osjetljiv. U dječjim domovima oni žive  u dobrim uvjetima, ali nemaju - ma­mu i tatu. Kada postanu punoljetni, vrata domova im se zatvaraju. Ostaju ne­rijetko sami i nesigurni na ulici. Zato im je odlučio po­moći.

Hobi fotografiranje je otkrio  dok je specijalizirao u Zagrebu. Bio je odvojen od obitelji, u  bolnici je provodio i do 14 sati. Danas zna operirati i do 10 pacijenata  u danu. Da ne mi­slim o poslu, ode u priro­du s fotoaparatom.

Seriju fotografija koja je jesenas bila ponuđena  na aukciji u osječkoj Grad­skoj galeriji Waldinger,  dr. Vidaković je snimao u Kopačkom ritu, u vodi do grla. Sam je izradio i poseb­nu splav te ispleo mrežu za kamuflažu kako bi ptice i jelene mogao neometano hvatati objektivom svog fotoaparata. Zakoračuje na splav i "tone" doslovce do grla u vodu. Pritajen, ostaje tako i po 8 sati čekajući pti­ce. Rezultat su izvrsne fotografije prodajom kojih  su osigurana sredstva za potporu mladima bez roditelja  i  poticanje na samostalan život.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.