Ljeto je - hodajmo bosonogi?!


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 22.06.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Ljeto je - hodajmo bosonogi?!

Nedavno sam  dobila jedan od onih “šalji dalje mejlića”  koji vas privuku i zainteresiraju ali ste u dilemi  -  što s njima učiniti: izbrisati ili proslijediti? Ja  sada  ipak “šaljem dalje”. Jer, doba je godišnjih odmora  a svuda oko nas prilike da ponekad hodamo bosonogi šljunkovitom plažom i morskim  plićakom. Ali, oprez: morski ježevi i razbijeno staklo vrebaju!

 

“Jedan od najdestruktivnijih izuma u ljudskoj povijesti je obična cipela. Cipela može biti krivac za to što ljudi obolijevaju od  autoimunih i drugih bolesti. Primjerice, gumeni đonovi blokiraju  elektrone. Kada stanemo na zemlju bosonogi, posebno ako stanemo na kamen, mi se punimo slobodnim elektronima koje nam planeta velikodušno daje. Onoga trenutka kada obujemo cipele, to prestaje. 

 

Postoji  efikasan način da se ponovo uspostavi ta veza između elektrona iz zemlje i nas ljudi. Dovoljno je petnaestak minuta dnevno hodati bosonog  po zemlji, sjesti na kamen, skočiti u more, jezero ili rijeku …

Zemljin prirodni elektromagnetni omotač  toliko je jak da kada stanemo na  zemlju bosonogi, (posebno ako stanemo na kamen), automatski nas prazni od statičkog elektriciteta koji se nakupi u nama od naših mobilnih telefona, kompjutera i drugih gadgeta.“ (Izvor: S. Velkov)

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.