Britanska zdravstvena služba je 5. najveći poslodavac svijeta


WIKIPEDIA: Flag_of_the_United_Kingdom_

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 22.11.2013.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Britanska zdravstvena služba je 5. najveći poslodavac svijeta

Britanska zdravstvena služba zapošljava 1,7 milijuna djelatnika i peti je najveći poslodavac u svijetu.  Ispred nje su samo još:

  • američka vojska u kojoj  je zaposleno 3,2 milijuna vojnika i civila što američko ministarstvo obrane čini najvećim poslodavcem na svijetu,
  • kineska vojska s 2,3 milijuna zaposlenih je na  drugom mjestu,
  • američki trgovački lanac Walmart s 2,1 milijunom radnika je na trećem mjestu,
  • fast food lanac  McDonald's  je s 1,9 milijuna posloprimaca četvrti poslodavac svijeta
    (Izvor: business.hr/BBC  210312.)

 

Ovu informacija o rang listi najvećih svjetskih poslodavac, na kojoj britanska zdravstvena služba s 1,7 milijuna djelatnika zauzima peto mjesto, prenosimo u kontekstu hrvatskog štrajka liječnika.

 

Podsjetimo, 11. studenoga, nakon 55 dana netransparentnog štrajka, u kojem su hrvatski bolnički liječnici malo radili pa malo nisu radili - sve kako bi upravi otežali evidenciju i pravnim smicalicama natjerali poslodavca da im i dalje isplaćuje plaće na račun poreznih obveznika - vodstvo Hrvatskog liječničkog sindikata je odlučilo da će  liječnici zaposleni u javnom zdravstvu, sami sebi (!) početi davati otkaze! Nevjerojatno ali istinito, u državi Hrvatskoj koja  je po broju mladih nezaposlenih osoba sa stopom od 52,8 %  pri neslavnom vrhu  EU, liječnici u javnom zdravstvu, s plaćama koje ne kasne i sigurnim radnim mjestima  - provociraju javnost štrajkaškom akcijom kojom namjeravaju sami sebi dati otkaz!? 

„Kad skupimo najmanje 1.500 otkaza, nećemo ih uručiti isti tren, nego ćemo dati još jednu priliku ministru da se izjasni. Ako kaže da ga to ne interesira, onda ćemo zajedno uključiti sve te otkaze”, rekao je jedan od sindikatlija  Božo Bota iz KBC-a Split (Izvor: dnevnik.hr/Hina 11.11.2013.)

Kao da poslodavac u bolnicama u hrvatskom javnom vlasništvu uopće ne postoji!FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.