Roman liječnika i političara D. Grgurovića:"Doktor na otoku“


Dražen Grgurović, HDZ

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 21.11.2013.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Roman liječnika i političara D. Grgurovića:"Doktor na otoku“

Prošlog je tjedna liječnik i političar Dražen Grgurović na Interliberu predstavio svoju knjigu „Doktor na otoku“. Hadezeovac, bivši dogradonačelnik Zadra, a sadašnji dopredsjednik Gradskog vijeća i liječnik obiteljske medicine po struci, D. Grgurović, piše o prizorima iz života mladog liječnika koji je na početku karijere neočekivano i potpuno nespreman završio na otoku.  Duhovite su to priče i razglabanja  o svakodnevici, hipohondriji, alkoholu i podmićivanju kao „najnormalnijem ophođenju među pristojnim ljudima”.

 

„Doktor na otoku“ je dinamični kratki roman koji je uz fikcionalnu nadogradnju utemeljen na vlastitom Grgurovićevom iskustvu stečenom godinama rada na otoku Ugljanu a osobita vrijednost romana je  živ otočki dijalekt.

 

„Kod nas se često i rado govori o ljepoti i vrijednosti naših otoka, ali ipak većina nikad ne osjeti njihovu duboku ljepotu, ali i muku koju sezonski posjetitelj ne može vidjeti. Dok sam radio i živio na Ugljanu, spoznao sam koliko je muke i truda potrebno da bi čovjek preživio na otoku – rekao je autor, koji svoj prvijenac posvećuje bodulima i svome ocu“. (Izvor: novilist.hr)

 Knjigu "Doktor na otoku“ objavila je  izdavačka kuća Adamić.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.