*Dan intelektualnog vlasništva: inovacije za zdravlje i njegu tijela


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 25.04.2014.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

*Dan intelektualnog vlasništva: inovacije za zdravlje i njegu tijela

Hrvatski inovatori dobivaju svjetske nagrade za svoje izume. Iz ekipe koja je prošle jeseni na sajmovima inovacija i tehnologija u Londonu i Taipeiju osvojila 7 zlatnih nagrada, izdvajamo inovatorice u branši zdravlja i njege tijela.

 

Nika Brlečić, PRIRODA LIJEČI

Krema od peršina inovacija je na tržištu, a za ljekovitost te biljke poznatije u kulinarstvu nego u kozmetologiji znale su uršulinke koje su se u peršinu kupale u davna vremena, pojasnila je Nika Brlečić ideju za proizvodnju jednog od 66 proizvoda iz linije Nikel, koja osvaja nagrade na svjetskom tržištu. Tvrtka koju je osnovala njezina majka zapošljava 7 žena, a muškarcima će se otvoriti prilika kad počnu proizvodnju u vlastitim pogonima koje planiraju graditi.

 

Ivana Legović, DERMOESTETIK

Kozmetička linija Essence Mediterana specijalizirana je za wellness, a jedina domaća kolekcija takvih proizvoda prisutna je u 700 salona. Hotel Kempinski u Hrvatskoj dobio je nagradu u konkurenciji svih hotela u prestižnom lancu kao hotel s najboljim wellnessom, a Ivana Legović nada se da je i njezina kozmetika pridonijela kvaliteti. Žao joj je, kaže, što nema proizvodnje sirovina za kvalitetnu prirodnu kozmetiku u Hrvatskoj pa mora koristiti uvoz.

 

Melita Moćan, KOSMEL

Krema na bazi matične mliječi i ulja maline (brand Meli), osvojila je Britance koji već nude komercijalizaciju "eliksira mladosti" na njihovu tržištu. Poduzetnica i inovatorica Melita Moćan kaže da svom suprugu mora zahvaliti za uspjeh jer je 1990. bio dovoljno hrabar otvoriti tvrtku i krenuti u poduzetništvo.

 

*) Svjetski dan intelektualnog vlasništva

obilježava se  26. travnja svake godine na inicijativu koju je 2000.godine pokrenula Svjetska organizacija za intelektualno vlaništvo (World Intellectual Property Organization - WIPO). Na taj se dan  slavi kreativnost i doprinos izumitelja razvoju zajednice (http://hr.wikipedia.org). Ujedno se u tranzicijskim zemljama želi podići svijest o ogromnom potencijalu  intelektualnog vlasništva te o dobrobitima koje opredmećeni patenti, copyright, zaštini znakovi i dizajn  mogu unijeti  u svakodnevni život.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.