Neopoziva ostavka slovenskog ministra zdravlja T. Gantara


Izvor: Wikipedia

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 28.11.2013.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Neopoziva ostavka slovenskog ministra zdravlja T. Gantara

"Pogrešno je uvjerenje da u zdravstvu postoje rješenja koja bi bila učinkovita, a u isto vrijeme zadovoljila sve”

 

“U javnom zdravstvu vlada uravnilovka bez obzira na učinak, sustavom javnih zdravstvenih ustanova loše se upravlja, a lobiji onemogućavaju promjene.” Zvuči poznato? No to priznanje ne dolazi iz usta hrvatskog već slovenskog ministra zdravlja Tomaža Gantara, koji je u ponedjeljak podnio neopozivu ostavku. Gantar je član Demokratske stranke umirovljenika (DESUS) kojoj po koalicijskom ugovoru pripada zdravstveni resor.


Dodao je  da u vladajućoj koaliciji postoje velike razlike u gledanjima na zdravstvenu reformu a socijalni demokrati (SD) i sindikati preko mjere inzistiraju na održavanju javnog zdravstva i ograničavanju privatnog zdravstva preko koncesija.

 

Gantar je podsjetio da je svoju ostavku najavio još prije 6 mjeseci u slučaju da ne bude mogao provesti zdravstvenu reformu. Na pošten čin ostavke se odlučio uvidjevši da su jaki otpori protiv bilo kakve modernizacije i promjene zakonskih okvira kako bi zdravstveni sustav i dalje mogao biti "uspješan, dostupan kvalitetan i financijski održiv".

Slovenskom zdravstvu su zbog štednje zadnjih godina smanjena sredstva za 300 milijuna eura godišnje a  nakon tih proračunskih rezova,  po glavi stanovnika Slovenija za zdravstvo  ima  dva do tri puta manje no susjedna Austrija.

 

"Pogrešno je uvjerenje da u zdravstvu postoje rješenja koja bi bila učinkovita, a u isto vrijeme zadovoljila sve”-  poentirao je u svojoj izjavi  za medije slovenski ministar zdravlja u ostavci. (Izvor: business.hr)

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.