Ispričat ću ti priču: kvalitetno vrijeme s (bolesnim) djetetom


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 18.02.2014.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Ispričat ću ti priču: kvalitetno vrijeme s (bolesnim) djetetom

Predavanje i radionica u sklopu sedmog "Tjedna psihologije"

 

U srijedu 19.02. 2014.  u 18 sati  počinje predavanje i radionicu "Ispričat ću ti priču: kako kvalitetno provoditi vrijeme s (bolesnim) djetetom" -   u Velikoj predavaonici Klinike za dječje bolesti Zagreb (kod ravnateljstva) u Klaićevoj 16.

 

Projekta "Ispričat ću ti priču" započet je u ožujku 2012. godine pod okriljem Pedijatrijskog psihoonkološkog centra, koji je dio Zavoda za dječju onkologiju i hematologiju bolnice u Klaićevoj. Voditeljica projekta je specijalistica kliničke psihologije Marta Benko iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.

U projekt je danas  uključeno 6  volonterki, studentica psihologije, koje svojim trudom i vremenom pokušavaju donijeti osmijeh na lica hospitaliziranih mališana. To su Mirna Čagalj, Lucija Čoga, Antonia Ćosić, Ivana Glavaš, Katarina Lončarić i Ana Mužak. One svaki tjedan pripreme priču ili predstavu za teško bolesne mališane te nastoje kvalitetno i osmišljeno provesti vrijeme s njima, razveseliti ih, "maknuti" iz bolničke svakodnevice u svijet priča, dati im priliku da i oni budu dio priče, ponekad čak i da je sami kreiraju.

 

Kroz brojne priče nastoje preusmjeriti pažnju mališana na neke druge teme koje su redovito poučne i vrijedne, poput prijateljstva, pomaganja, altruizma, hrabrosti, dobrodušnosti. Priče koje djeca slušaju pripadaju raznim područjima: od klasičnih bajki do narodnih pripovijetki te modernih priča, a opus teta pričalica sad se sastoji od velikog broja ispričanih i uprizorenih priča.

Moć priče kao lijeka shvaćana je i primjenjivana tijekom cijele ljudske povijesti. Terapeutske priče se mogu opisati kao priče koje pomažu vratiti izgubljenu ravnotežu ili osjećaj cjelovitosti. Kad se djeci pričaju takve priče, na vidjelo izlazi potencijal priče da obnovi ravnotežu u određenom ponašanju ili situaciji. Pričanje priča je jedna od strategija kojom se djeci pomaže da se suoče s problemima s kojima se susreću u svojim životima, proživljavajući različita rješenja kroz junake priča.

 

Za više pojedinosti, posjetite njihov “fejs“: 

https://www.facebook.com/pages/Ispri%C4%8Dat-%C4%86u-Ti-Pri%C4%8Du/222507667921107

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.