Ministrica socijalne skrbi *žena od titana* spasila rodiljske naknade


IZVOR: www.vlada.hr/hr/potpredsjednica_vlade_milanka_opacic

Autor/Izvor: IZVOR

Objavljeno: 10.03.2014.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Ministrica socijalne skrbi *žena od titana* spasila rodiljske naknade

Potpredsjednici Vlade i ministrici socijalne politike i mladih je prilikom operacije vilice ugrađena *pločica od titana* kojom je uspješno sanirana ozljeda

 

U moru crnih vijesti evo i  malo pozitive: političarka  juri s operacije  na posao da bi zaštitila rodiljske naknade od budžetskih škara! Ministrica Milanka  Opačić je prije desetak dana pala u kupaonici i slomila donju čeljust, nakon čega je hitno operirana. S bolovanja je, prema pisanju medija, zaustavila  rezanje rodiljskih naknada u sklopu rebalansa poračuna  a samo koji dan nakon operacije, vratila se na posao tek s malim flasterom na bradi koji skriva ožiljak od operacije vilice  prilikom koje joj je  ugrađena pločica od titana.

 

Mediji su joj odmah prišili  etiketu "žena  od titana" a zlobnici su ministričin brz povratak na posao u Banske dvore komentirali: "žena od titana" vratila se u okruženje poznato i kao "društvo s Titanika".

 

No, demografska politika nije nevažna stvar. Stoga  „palac gore“ za  angažman  potpredsjednice Vlade i ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić!

Dakako, riječ je o političkoj odluci jer si vladajući neće dopustiti istu pogrešku kao što je to učinjeno 2003. godine, ka­da je zbog te nepopularne mjere vlast izgubila podrš­ku glasača. No, u konačnici je najvažnije da vladajući nedvosmisleno odrede prioritete - a to je između ostaloga i demografska politika  – te sustavno  ustraju na realizaciji tih prioriteta.

 

„Rodiljske naknade neće se mijenjati usprkos tome što je rebalansom proračuna predviđena ušteda na toj stavci od 100 milijuna ku­na - potvrdio je  premijer  Milanović 5. ožujka pri donošenju rebalansa proračuna. Kazao je to i ravnatelj HZZO-a Siniša Varga: - Da bi se rodiljske naknade smanjile, trebalo bi promijeniti zakon, a to se najvjerojatnije neće dogodi­ti pa će HZZO imati taj pro­računski manjak na svojoj bilanci-. Na­pomenuo je da su na jednak način završili i 2013. i 2012. godinu te ponovio kako takve odluke neće biti mo­guće nakon izlaska HZZO a iz riznice, što se očekuje 1. srpnja 2014. godine, jer tada će raspolagati isključivo novcem namijenjenim  zdravstvenom osiguranju. Da se Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama  neće mijenjati, potvrdili su i u Ministarstvu socijalne politike i mladih“ (IZVOR: Večernji list od 6. ožujka 2014.)

 

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.