Liječnici - jedina profesija koju diskriminira Kazneni zakon RH


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 17.07.2014.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Liječnici - jedina profesija koju diskriminira Kazneni zakon RH

Mladi Rabljanin Miroslav Maškarin, mali  Dominic Pitra kao i njihove obitelji žrtve su nepo­pravljive liječničke pogreš­ke. Njihove su obitelji u dugogodišnjim sudskim procesima tražile zadovoljštinu a u medijskim se izvješćima nerijetko  moglo “čitati među redovima” da ima pripadnika lječničkog ceha koji “svoje” štite pred sudom od odgovornosti...To je jedna strana medalje. Druga strana medalje je da hrvatski Kazneni zakon diskriminira liječnike.

 

Na tom tragu je i inicijativa ministra zdravlja  Siniše Varge koji se na jučerašnjoj “presici”  založio za preispitivanje članka Kaznenog zakona u kojemu se samo liječnici izrijekom spominju kao profesija kojoj se smije suditi za propuste i pogreške u obavljanju svojeg posla.

"Nemam ništa protiv da i liječnici kao profesija budu apostrofirani u Kaznenom zakonu, ako i sve ostale regulirane profesije na razini EU također budu taksativno navedene", izjavio je Varga na današnjoj konferenciji za novinare nakon sjednice Upravnog vijeća HZZO-a. (Izvor: portal dnevnik.hr)

Varga kaže da nema ništa protiv toga da se protiv liječnika koji su počinili kazneno djelo provede kazneni postupak, ali smatra da je ta odredba Kaznenog zakona diskiminatorna jer i pripadnici drugih profesije, koje se ne spominju u zakonu, mogu počiniti kaznena djela, poput odvjetnika, arhitekata ili građevinara.FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.