*) Dojenje i svijet mode: top model Gisele Bundchen doji na setu


Gisele Bundchen doji djete na setu (Izvor Facebook)

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 6.08.2014.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

*) Dojenje i svijet mode: top model Gisele Bundchen doji na setu

Vrhunski plaćena i svjetski poznata manekenka doji djete na setu dok je friziraju i šminkaju. "Ugodno smo iznenađen što jedna manekenka još uvijek doji dijete od 12 mjeseci"- komentiraju njeni fanovi

 

"Neke žene ovdje u SAD-u smatraju da ne moraju dojiti. Pa što da dajem svom djetetu dok je tako maleno? Mislim da bi u cijelom svijetu trebalo zakonom propisati  da majke moraju dojiti svoju djecu najmanje 6 mjeseci", izjavila je top model Gisele Bundchen za modni časopis Harper's Bazaar.

 

Krajem prošle godine, brojni su mediji prenijeli fotografiju top modela Gisele Bundchen dok doji jednogodišnju kći  na setu a istovremeno je njeni visažisti šminkaju, friziraju i uređuju nokte. Malena Vivian zadovoljno leži u maminu naručju i siše a 3-člana ekipa radi svoj posao pripremajući mamu Gisele za snimanje.

 

„Što bih ja bez svoje ekipe za ljepotu nakon 15-satnog avionskog leta i samo 3 sata sna? Multitasking!“, napisala je slavna manekenka - uz sad već znamenitu fotografiju koju je sama objavila na Instagramu i Facebooku i pokazala da je  prava mama od formata i da radne obaveze top modela uspješno usklađuje s majčinskim obvezama. Osim kćerkice Vivian (1,5 g), Gisele ima i sina Benjamina (3,5 g) a djeca su rođena u braku s Tomom Bradyjem.

Danas 34-godišnja manekenka rođena je u Brazilu s tradicionalnijim pristupom roditeljskim zadaćama od onog uobičajenog u profesijama u kojima je tijelo glavni adut, napose u SAD-u gdje manekenka danas živi. „Ugodno smo iznenađeni što jedna manekenka još uvijek doji dijete od 12 mjeseci“ – komentiraju njeni fanovi.

Gisele je od ranije poznata kao zagovornica dojenja, te je 2010. godine kada je rodila svoje prvo dijete, sina Benjamina, izjavila da bi trebalo zakonom propisati dojenje djeteta u prvih šest mjeseci.

 

No, ne samo da svojim primjerom promiće važnost dojenja za pravilan razvoj djece, manekenka zagovara i porođaj u svom domu. Ona je 2010. godine inzistirala da svoje prvo dijete, Benjamina, porodi prirodnim putem - u kadi u svom apartmanu u Bostonu a ne u bolnici.

 

Gisele želi imati još djece, no nije se u potpunosti  posvetila majčinstvu niti je  posao  stavila na čekanje. Prioriteti su joj zdrav i uravnotežen život te majčinstvo. S obzirom da se nalazi u samom vrhu najbolje plaćenih modela, ona si to može i priuštiti.

 

 

*) SVJETSKI TJEDAN DOJENJA - World Breastfeeding Week (WBW)

obilježava se prvih sedam dana mjeseca kolovoza (1—7. kolovoz). Podržavaju ga  UNICEF, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), Organizacija za hranu i poljoprivredu UN-a (FAO) i Međunarodno udruženje pedijatara (IPA). Inicijativu je još 1992. godine pokrenula WABA (World Alliance for Breastfeeding Action - Svjetski savez akcije za dojenje), kako bi provodila ciljeve Innocenti deklaracije o zaštiti, promicanju i  potpori dojenju. Nije upitno da  dojenje pruža potpun prehrambeni i preventivni zdravstveni paket za bebe i malu djecu te da predstavlja jednu od najodrživijih praksa na svijetu. Zna se također da je dojenje bitno za žene jer pomaže pri gubitku težine po porodu, zaštiti od raka dojke i drugih bolesti, kao i odgodi povratka menstruacije i ovulacije. Pa ipak, u mnogim dijelovima svijeta malo je neprekinuta dojenja. Zašto postoji takav jaz između onoga za što znamo da je dobro i onog što se zaista  zbiva? Kampanje poput Svjetskog tjedna dojenja služe da se taj jaz smanji. (www.roda.hr)

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.