Tiranija birokracije*: oteli ulicu pacijentima Klinike za tumore i stanarima


Klinika za tumore

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 30.07.2014.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Tiranija birokracije*: oteli ulicu pacijentima Klinike za tumore i stanarima

Ulica Željka Maričića u kojoj se nalazi Klinika za tumore, ograđena rampama, a prolazak i parkiranje do­pušteni su samo djelatnicima bolnice

 

Maričićeva  uličica uz Institut za tumore na Črnomercu spaja Ilicu i Prilaza baruna Filipovića. Ta mala ulica ovih dana pokazuje svu veličinu birokratizacije  društva koje stavlja pravila iznad čovjeka i odnosi se prema čovjeku kao prema objektu.

S kojim se pravom uzurpira javno dobro? Pitaju se stanovnici zagrebačkog Črnomerca koji tvrde da im je oteta Ulica Željka Maričića i pretvorena u parkiralište za djelatnike Klinike za tumore. Stanovnici susjednih ulica i pacijenti bolnice ne mogu koristiti parkiralište,  proći i parkirati mogu jedino djelatnici bolnice.

 

Vijećnik u Vijeću Gradske četvrti Črnomerec Darko Klasić izjavljuje: "Opet nam se desilo nasilje privatnih interesa i političkih elita. Mi kao gradska četvrt nismo o tome obaviješteni... mišljenje građana im nije bitno. Nedavno se u okolnim ulicama počelo naplaćivati parkiranje od čega je, oči­gledno politički, izuzeta Ulica Željka Maričića. Da stvar bude još gora, bolnica ju je uzurpirala pretvaraju­ći je u privatno parkiralište za zaposlenike. Građani koji dolaze na Kliniku za tumore ili u Dom zdravlja  u Gradišćansku iz smjera istoka sada ponov­no moraju koristiti Selsku ulicu gdje se zbog toga ne­potrebno stvara gužva.“

Stanovnici susjednih ulica predvođeni lokalnom upravom iznena­đeni su jer su prije 2 godine već izborili uklanjanje betonskih ba­rikada pa se  Ulicom Željka Maričića u kojoj se nalazi Klinika za tumore, done­davno moglo prometovati slobodno u oba smjera.

„Tražimo, kao i prije 2 godine, vraćanje prometne regulacije u prvobitno stanje i slobodno parkiranje za sve, a bolnica, ako hoće, ne­ka zakupi parkirališna mjesta“-kazao je Klasić. Žale se i članovi Mjesnog odbora i Vijeća gradske četvrti protiveći se rampama i pitajući na temelju čega Grad može bez njihove suglasnosti i volje građana, odlučiti o za­tvaranju jedne ulice i dodje­li 50-ak parkirališnih mjesta pravnom subjektu.

Iz Klinike za tumore odgo­vorili su da za postavljanje rampi imaju dozvolu Ureda za promet, kojom se  dopušta postavljanje ram­pi  a iako je dozvola izdana još prije godinu dana, odnosno 13. svib­nja 2013., uprava Klinike za tumore odlučila je provesti tek sada, nakon uvođenja naplate u kvartu. U rješenju jasno pi­še da se korisnicima klinike prilaz mora odobriti od 0 do 24 sata, što se ne poštuje. (Izvor: www.radio.hrt.hr/radio-sljeme,  www.dnevnik.hr)

 

*) Birokracija:

Danas se  riječi birokracija sve češće upotrebljavaju u pogrdnom smislu za neefikasnu javnu upravu i lošeg, sporog i nemotiviranog činovnika. Pretjerana birokratizacija društva stavlja pravila iznad čovjeka i uglavnom se odnosi prema njemu kao prema objektu. (Izvor: Wikipedia)

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.