*Blue Monday: nabavite fotelju-čahura za „bijeg od svega“


fotelja dizajnerice Freye Sewell

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 19.01.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

*Blue Monday: nabavite fotelju-čahura za „bijeg od svega“

Dizajnerica Freye Sewell osmislila je komad namještaja za „bijeg od svega“. Radi se fotelji, zapravo filcanoj čahuri izrađenoj od biorazgradivih materijala, a primarna joj je funkcija omogućiti korisniku da se u nju zavuče kako bi se odmarao ili radio u miru. Svatko od nas ima povremeno potrebu biti sam i nakratko „pobjeći od svega“, pa je upravo iz tog razloga engleska dizajnerica kreirala komad namještaja koji se može koristiti na više načina, kao fotelja, čahura, krevet ili pak šator.


Taj  dizajnerski biser  pod nazivom "Hush" na tržištu je već nekoliko godina a najtraženiji bi mogao biti upravo sada u siječnju, u postblagdanskom razdoblju u kojem se gomilaju neplaćeni računi, u kojem se suočavamo s prekršenim novogodišnjim odlukama, tmurnim vremenskim prilikama…

 

 

*BLUE MONDAY, mit o najdepresivnijem danu u godini

Treći ponedjeljak u siječnju  ponio je neslavnu titulu  najdepresivnijeg dana u godini na temelju spornog istraživanja britanskog psihologa Arnalla iz 2005. godine. Strah od gubitka posla, nagomilani računi, prekršene novogodišnje odluke, tmurno vrijeme - loši su faktori koji su najizraženiji, prema Arnallu, upravo na današnji dan. No, ako je vjerovati Wikipediji,  cijela ta stvar s trećim ponedjeljkom u  siječnju i najdepresivnijim danom u  godini, je lažnjak. Arnallova studija je u stvari prikrivena promidžbena kampanja koja je imala za cilj  potaknuti ljude na što veću kupnju turističkih aranžmana u dotada „mrtvoj siječanjskoj sezoni“. Dakle, može „Blue Monday“ a može i 'Blooming Monday'. Ono u što vjerujemo, to će nam se i dogoditi.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.