TERRY FOX RUN 2014: nedjelja, 21. rujna u 16h, jezero Jarun-Zagreb


Izvor:Terry Fox Foundation

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 12.09.2014.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

TERRY FOX RUN 2014: nedjelja, 21. rujna u 16h, jezero Jarun-Zagreb

U utrci oko jarunskog jezera možete sudjelovati trčanjem, vožnjom bicikla, rolanjem ili hodanjem, a prikupljena sredstva bit će donirana Institutu Ruđer Bošković za istraživanje nasljednog raka dojke i jajnika

 

I ove godine, i to jubilarni 15. puta, u Zagrebu, na Jarunu, održat će se  humanitarna akcija Terry Fox Run za istraživanja raka, a središnji događaj - "Maraton nade" na Jarunu trčat će se u organizaciji kanadskog Veleposlanstva, Hrvatske lige protiv raka i drugih.

Trci će prethoditi humanitarna prodaja majica s vizualima akcije, u subotu 13. rujna, ispred kafića Charlie u Zagrebu, a organizatorima će se pridružiti i osobe iz javnog života.

Humanitarna utrka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladog Kanađanina  Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. krenuo je u utrku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade". Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno no utrku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini.

U čast hrabrom Terryju njegova obitelj odlučila je nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.


U utrci oko jarunskog jezera mogu sudjelovati svi zainteresirani građani - trčanjem, vožnjom bicikla, rolanjem ili hodanjem, a prikupljena sredstva bit će donirana Institutu Ruđer Bošković, za znanstvena istraživanja nasljednog raka dojke i jajnika.

Veleposlanica Kanade Louise LaRocque istaknula je da se utrka "Maraton nade" u svijetu održava 34. puta a dosad je prikupljeno više od 600 milijuna dolara koji su uloženi u istraživanje raka u zemljama u kojima se utrka organizira.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je  najavio da će Grad, kako bi pomogao u prikupljanju novca, tiskati dodatnih 4000 majica s vizualima akcije. (Izvor: HINA)

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.