*Martinje: ergonomsko pomagalo za rad u vinogradu (bolesti lokomotornog sustava)


Ivan Gregorič osmislio je sklopiva vinogradarska kolica na ručni pogon

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 11.11.2014.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    

*Martinje: ergonomsko pomagalo za rad u vinogradu (bolesti lokomotornog sustava)

Inovator Ivan Gregorič osmislio je sklopiva vinogradarska kolica na ručni pogon sa mehaničkim prijenosom snage koja bi mogle koristiti i osobe s bolestima lokomotornog sustava te usprkos tegobama nastaviti obrađivati svoje vinorodne gorice.

Kolica su namijenjena upotrebi u vinogradima, vočnjacima, staklenicima gdje se radovi obavljaju na niskim razinama (pri tlu). Korisnik rad izvodi sjedeći na sjedalu na kolicima te ih pomiće naprijed pomoću pogonske ručke (s mjenjačem s 2 brzine ) tako da se odgurne nogom u željenom smjeru, a skreće pomoću zadnjeg kotača. Kolica su sklopiva i jednostavna za transport (moguće i osobnim automobilom)...

 

Slovenac Ivan Gregorič, dobitnik je Srebrne plakete  na međunarodnoj izložba inovacija ARCA 2014 koja se održala sredinom listopada u Zagrebu. Na ovoj najpoznatijoj domaćoj izložbi inovacija - u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske -  predstavilo se više od 250 inovatora iz Hrvatske i svijeta sa zanimljivim rješenjima za gotovo sva područja uključujući i mnoga praktična rješenja za svakodnevnu uporabu.

 

Kontakt:

Ivan Gregorič, Vogrsko 175/a, 5293 Volčja Draga; tel. 386 (0) 41 761 992; eMail: ivan.gregoric1@gmail.com, www.inovator-ivan.si

 

 

*Martinje

je tradicijski običaj koji se obilježava 11. studenoga "krštenjem mošta u vino".  je gastronomskim uživanjem u  pečenim guskama, kestenju i mladom vinu. Sveti Martin je zaštitnik vinara, vinogradara ali i izliječenih alkoholičara.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.