RapidEMS - novi programski sustav u hitnoj medicini


www.etna.hr

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 20.11.2014.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

RapidEMS - novi programski sustav u hitnoj medicini

Etnin Rapid EMS olakšava rad Zavodima za hitnu medicinu optimizira radni procesa ZHM-a i lakšu spojivost sa HZZO-om i bolnicama u koje se dovoze hitni pacijenti.

 

Sva vozila hitne pomoći  trebala bi biti opremljena RapidEMS aplikacijom,tabletom i mini printerom koji bi liječničkoj ekipi na terenu omogućio digitalni unos podataka o stanju pacijenta, a te podatke bi u stvarnom vremenu zaprimala i zdravstvena ustanova u koju se pacijenta dovozi.


RapidEMS,  novi je programski  sustav Zavoda za hitnu medicinu (ZHM) koji bi trebao ubrzati i pojednostaviti obradu podataka o intervencijama nad pacijentima te poboljšati komunikaciju timova hitne pomoći s bolnicama. 

Radi se o aplikaciji koja u potpunosti objedinjuje i informatizira procese ZHM-a te predstavlja iskorak u odnosu na trenutno postojeći sustav upravljanje poslovnim procesima u ZHM-u u smislu funkcionalnosti i upotrebe novih tehnologija.
 
Programski  sustav RapidEMS djelo je  tvrtke  Etna u suradnji sa Salvitom Medical. Stjepan Buljat, voditelj projekta RapidEMS-a, tvrdi  da su maksimalno iskoristili sve prednosti današnjih tehnologija za razvoj mobilnih i web aplikacija kako bi ZHM dobio pouzdan i učinkovit sustav.

Iz Etne pojašnjavaju kako RapidEMS razvijaju koristeći Scrum metodologiju. Radi se o nizu sukcesivnih kraćih razvojnih ciklusa, u trajanju od 2-3 tjedna. Nakon svakog razvojnog ciklusa, dionicima (djelatnici ZHM-a i  drugi dionici u hitnoj medicini) se  prezentira što je učinjeno. Takva komunikacija jamči da će u RapidEMS biti implementirane sve funkcionalnosti koje su korisnicima/dionicima potrebne te da će sustav biti dovoljno fleksibilan da zadovolji i sve njihove buduće potrebe.

Prednosti RapidEMS u odnosu na postojeći sustav za upravljanje poslovnim procesima  ZHM-a:

  • poboljšanje efikasnosti timova hitne pomoći  na terenu,
  • izbacivanje velikog broja redundatnih radnji poput dvostrukog unosa podataka,
  • smanjenje troškova,
  • bolja integracija s ostalim sustavima javnog zdravstva.FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.