Kemig otvara novi farmaceutski pogon u Donjoj Zelini


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 24.11.2014.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Kemig otvara novi farmaceutski pogon u Donjoj Zelini

Do kraja godine  Kemig otvara 2000 m²  proizvodno-distribucijskog  pogona za farmaceutske i kozmetičke sirovine u Donjoj Zelini a investicija iznosi 3,5 milijuna eura. S preko 15.000 različitih artikala, tradicionalnim, ali i najinventivnijim supstancijama za izradu magistralnih i galenskih pripravaka, svim biljnim sirovinama i uljima te farmaceutskom ambalažom, Kemig je hrvatski lider za farmaceutske i kozmetičke sirovine a  velik dio proizvoda namijenjen je i međunarodnim tržištima.

 

Novi pogon će prema riječima direktora Krešimira Grileca omogućiti trostruko povećanje Kemigovih kapaciteta u proizvodnji:

 • farmaceutskih sirovina
 • kozmetičkih sirovina,
 • biljnih i eteričnih ulja,
 • ekstrakata,
 • biljnih droga,
 • farmaceutske i kozmetičke ambalaže.

 

U proizvodno-skladišni prostor uključeno je skladište sirovina i ambalaže, skladište gotovih proizvoda, pripravaka organske kozmetike, eteričnih i baznih ulja, zatim proizvodni prostori sa čistim sobama uključujući i pomoćne sustave (HVAC sustav, sustav za pročišćenu vodu, komprimirani zrak…), laboratorij kontrole kvalitete, mikrobiološki laboratorij i uredski prostori.

Novi pogon u Donjoj Zelini, izgrađen je i opremljen u skladu s novom regulativama od ulaska Hrvatske u Europsku uniju:

 • smjernicama Dobre proizvođačke prakse (GMP) za aktivne farmaceutske supstancije,
 • smjernicama  Dobre distribucijske prakse (GDP) za aktivne farmaceutske supstancije,
 • smjernicama Dobre proizvođačke prakse za kozmetiku,
 • smjernicama HACCP-a za dodatke prehrani,
 • EU direktivom za medicinske proizvode 93/42/EEC.

 

Uzimajući kvalitetu kao imperativ u poslovanju, tvrtka Kemig d.o.o. je danas u postupku revizije i implementacije sustava kvalitete prema smjernicama – EU GMP (Part II), ISO 22716:2007, HACCP, 93/42/EEC, HRN EN ISO 9001:2008 i HRN EN ISO 13485:2012.

 

Gotovo 20 godina rada sa ljekarnicima, liječnicima i industrijom čini Kemig kompetentnim partnerom prvog izbora za farmaceutske sirovine, ambalažu te prirodne sirovine i proizvode. Njezini osnivači, mr.sc. Elizabeta Marok Grilec, mag.pharm., specijalist  iz ispitivanja i kontrole lijekova i Krešimir Grilec, dipl.ing., vođeni vizijom farmaceutske kvalitete i znanstvene izvrsnosti, izgradili su povjerenje struke u Hrvatskoj i nekoliko susjednih zemalja. Slijedeći izvrsnost, pouzdanu kvalitetu i regulativu farmaceutske struke, opravdano su osigurali epitet najpouzdanijeg partnera zdravstvenih stručnjaka.

 


         

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.