Fizikalna terapija djece: selidba iz Klaićeve 16 u Deželićevu 79


Humanitarnu akciju doniranja novčanih sredstava Klinici za dječje bolesti Zagreb

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 16.12.2014.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Fizikalna terapija djece: selidba iz Klaićeve 16 u Deželićevu 79

Na novoj lokaciji rad u 2 smjene. Primat će se dnevno 100-tinjak pacijenata, što je čak dvostruko više od tre­nutačnih mogućnosti.

 

Do kraja godine bi  mali pacijenti  bolnice u Klaićevoj konačno trebali dobiti adekvatan prostor za fizikalnu terapiju. Klinika za dječje bolesti Zagreb sa  sjedištem u Klaićevoj 16, unajamila je  susjedni prostor od 150 m2  u prizemlju kompleksa u Deželićevoj  79.

Novi je prostor za fizikalnu terapiju 4 puta veći od staroga, povećat će standard usluga, ali i omogućiti primanje vi­še pacijenata. Terapija bi se u novome prostoru u Deželićevoj uli­ci trebala održavati u 2 smjene i primati dnevno 100-tinjak pacijenata, što je čak dvostruko više od tre­nutačnih mogućnosti.

 

Podsjetimo, nakon što su obilne kiše početkom rujna poplavile podrum u kojem je  dotad bila smještena fi­zikalna terapija, premjestili su je privremeno u skučeni prostor na Odjelu za ortopediju.  S preseljenjem u Deželićevu, rehabilitacija će se prvi put obavljati u zasebnom pro­storu, prilagođenom oso­bama s invaliditetom. Dodatna je prednost i to što je na novoj lokaciji osigurano 5 parkirališnih mjesta za pratnju malih pacijenata. Naime, Klinika za dječje bolesti Zagreb sa  sjedištem u Klaićevoj 16, ima kronično manjak parkirališnih mjesta pa roditelji bolesne djece ostavljaju vozila na sjevernom voznom traku prometnice a to je veliki problem za sigurnost u saobraćaju.

 

„Problem prostora za fi­zikalnu terapiju traje već godinama i nije se moglo  više čekati. Mi smo se još u trav­nju 2013. javili Gradu za pomoć. Ponudili su nam jedan pro­stor na Mažurancu, ali smo morali odbiti jer arhitek­tonski nije bio adekvatan. Uspjeli smo pronaći ovaj prostor u prizemlju kompleksa u Deželićevoj ulici 79 čiji je dvotrećinski vlasnik jedna fizička osoba s kojom smo 1. studenoga potpisali ugovor, dok je  osta­lih 50-ak četvornih metara u vlasništvu Grada Zagreba… Mjesečni najam je 7.000 kuna. Adaptaciji prosto­ra, što ponajprije uključuje uređenje podova, zidova i instalacija je  250.000 kuna a  uglavnom  se  financira od do­nacija i iz vlastitog budžeta bolnice“ - najavio je Osman Kadić, sanacijski upravitelj Klinike za dječje bolesti Zagreb u intervjuu za Večernji list 15112014.

 

Informacije o  točnom datumu početka rada na novoj lokaciji:. 01 4600 21301 4600 213 / Dvorana za Fizikalnu terapiju

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.