HZZO odobrio 8,8 milijuna kn za lijekove Imunološkog zavoda


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 28.11.2014.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

HZZO odobrio 8,8 milijuna kn za lijekove Imunološkog zavoda

Na meti kritika javnosti zbog „puštanja“ da propada imovina u javnom vlasništvu, Upravno vijeće HZZO-a je ipak pronašlo  način kako da se počnu kupovati lijekovi Imunološkog zavoda koji su nedavno potvrđeni kao zdravstveno ispravni. Svim KBC-ima i KB-ima utvrđena su dodatna sred­stva za nabavu pojedinih lijekova Imunološkog zavo­da, ukupno 8,770.000 kuna.

Ostale odluke s posljednje sjednice Upravnog vijeće HZZO-a su:

  • Od 1. siječnja na snagu će stupiti izmijenjeni Popis ortopedskih i drugih poma­gala kojim će se uskladiti cijene istovrsnih pomagala. Uvrstit će se NOVO POMAGALO ZA RANE te istovrsna POMA­GALA ZA INKONTINENCIJU, INHALATORI UZ PRIPADAJUĆI PO­TROŠNI MATERIJAL I SILIKONSKE OBLOGE ZA RANE.
  • Funkcional­nost guma za invalidska ko­lica ubuduće će utvrđivati i odobravati HZZO, a ne više liječnik specijalist.
  • Skratit će se AKTIVACIJSKI ROK POLICE DO­PUNSKOG ZDRAVSTVENOG OSI­GURANJA HZZO-a.  Novosklopljeno dopunsko će biti aktivirano za 15 dana tj. upola manji nego do sada. Novi je to rok u kojem će, od dana sklapanja, početi vrijediti prava i obveze iz ugovora o dopunskom zdravstvenom osiguranju.
  •  HZZO će OTPISATI DUGOVE NEPLAĆENIH PREMIJA IZ DOPUNSKOG osiguranicima čiji je prebivalište na područjima koja je u SVIBNJU POGODILA POPLAVA.
  • Europska kartica zdravstvenog osiguranja (EK ZO) ubuduće će se izdavat na 3 godine, dok je do sada  vrijedila 1 godinu.

Značajna je i informacija da je  za prvih devet mjeseci ove godine  STOPA BOLOVANJA SMANJENA 0,21% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.