*Dan voda: Zagreb dovršava bazene Svetice i studiju za Terme Blato


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 20.03.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

*Dan voda: Zagreb dovršava bazene Svetice i studiju za Terme Blato

Radi se o studiji izvodljivosti za termalno kupalište u dijelu kompleksa nikad završene Sveuči­lišne bolnice na jugozapadnom ulazu u grad

 

Ovog ljeta Zagrepčani će  moći uživati u 3 nova bazena na Sveticama: olimpijskom, vaterpolskom i bazenu za rasplivavanje. Podsjetimo, obnova bazena počela je prije 6 godina, no zapela je zbog manjka novca i političkog sukoba između gradonačelnika Milana Bandića i uprave Holdinga, koju su prije vodili SDP-ovci. Radovi na  bazenima  Svetice,  nastavljeni su tek u veljači 2014. a trebali  bi biti dovršen do početka ovog ljeta. Za obnovu kompleksa bazena na Sveticama Grad je izdvojio 72 milijuna kuna.


Osim za dovršenje kompleksa bazena na Sveticama, Grad Zagreb je u proračunu za 2015.-tu osigurao novac  za studiju izvodljivosti termalnog kupališta u Blatu. Radi se o kompleksu nikad završene Sveuči­lišne bolnice na jugozapadnom ulazu u grad na površini od 170. 000 m2.

Od 1991. godine do danas gradske se vlasti nisu odvažile  ulagati u dovršenje  Sveučilišne bolnice u koju je prvotno “ulupano” 200 milijuna eura. No, projekt je to kojeg se svako   malo izvlačilo  iz zaborava, a ideje su  varirale od toga  da se kompleks podijeli u tri dije­la: bolnicu, hospicij i terme do toga da  Sveučilišnu bolnicu zamijene terme i hospicij. Danas -  punih 24 godine nakon obustavljanja radova na Sveučilišnoj bolnici -  najizglednijom se čini realizacija termalnog kupališta  a u tom cilju je:

  • usvojen prostorni plan,
  • usvojen generalni urbanistički plan s točno definiranim zonama,
  • riješeni su imovinsko-pravni odnosi,

 

U proračunu za 2015. grad Zagreb je osigurao 2 milijuna kuna (bez uračunatog PDV-a), za studiju izvodljivosti termalnog kupališta u Blatu  kojom bi se barem dio kompleksa priveo funkciji a s ciljem poboljšanja turističke i rekreativno-sportske ponude grada Zagreba.

Studija izvodljivosti:

  • analiza i idejni koncept projekta termalnog kupališta u Blatu,
  • arhitektonski i infrastrukturni zahtjevi,
  • vrijednost početnog ulaganja,
  • operativni prihodi i troškovi,

 

*SVJETSKI DAN VODA

obilježava se svake godine 22.ožujka prema rezoluciji Opće skupštine UN iz 1993.godine. Na taj se dan, diljem svijeta, šalju (pre)poruke o problemima vezanim za vodu i vodne resurse. Prema procjenama čak 1,1 milijardi ljudi nema pristup pitkoj vodi, a 2,4 milijarde živi bez osnovnih sanitarnih uvjeta. (IZVOR: Wikipedia)

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.