Počeli radova na OB Pula: želim vam da u ovu bolnicu dolazite rijetko!


OB Pula projekcija 2018.

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 26.01.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Počeli radova na OB Pula: želim vam da u ovu bolnicu dolazite rijetko!

„Novac je tu, radovi počinju. A kad završe - želim vam da u ovu bolnicu dolazite  rijetko, po mogućnosti nikada ili da u njoj budete što kraće“ - rekao je premijer Milanović u petak 23. siječnja na svečanosti početka izgradnje nove Opće bolnice u Puli. Planirano trajanje radova je 3 godine a rok dovršenja je početkom 2018. 

Podsjetimo, u proteklih 12 godina koliko su tekle pripreme za (do)gradnju OB Pula, izmijenilo se na vlasti nekoliko zdravstvenih administracija. Kad je započeo ovaj projekt, te daleke  2003. godine, trenutačni  je SDP-ov ministar zdravlja  Siniša Varga bio  pomoćnik ministra u Vladi Ivice Račana. Dvanest godina kasnije, u petak 23. siječnja, upravo je Varga svečano obilježio početak radovana i tom prilikom izjavio: „Vjerujem da ću ovdje za 3 godine biti na otvaranju novog objekta koji će biti biser hrvatskog zdravstva".

Slično je izjavio i Vargin prethodnik, SDP-ov ministar zdravlja Rajko Ostojić koji je prije godine dana na presici u povodu objave Međunarodnog natječaja za izvođača radova na pulskoj  bolnici, podsjetio  da je upravo on u predizbornoj kampanji 2012.  govorio da su u Hrvatskoj ključne obnove upravo  OB Pula i KBC-a Rijeka (JPP): „Obećali smo da ćemo realizirati ovaj projekt koji se priprema već desetljećima. Očekujem da ćemo u sljedećem mandatu doći otvoriti pulsku bolnicu“ – izjavio je sada već bivši ministar zdravlja Ostojić. 

Radovi predviđaju rekonstrukciju i nadogradnju postojeća 2 bolnička objekta na lokaciji Zagrebačka 30 u Puli. Bit će izgrađeno dodatnih 27.000 m2 čime bi se odjeli pulske bolnice proširili na sveukupno 43.000 m2. Objekti će se međusobno povezati u jednu funkcionalnu cjelinu, a oko njih će se urediti okoliš, parkirališta i prometnice. Tijekom rekonstrukcije svi bi postojeći bolnički odjeli morali nesmetano funkcionirati.

Rekonstrukcija i dogradnja OB Pula je nasušna potreba ne samo zbog zdravstvene zaštite stanovništva, već i zbog glavne privredne djelatnosti, turizma. U Istri su „turistički kreveti“ popunjeni 6 mjeseci  u čemu sve značajniju ulogu ima i medicinski turizam.

U petak na svečanosti povodom početka radova, istarski je župan Valter Flego naglasio  da je Istra druga najrazvijenija regija u Hrvatskoj odmah nakon Zagreba, no po zdravstvenom standardu to nažalost nije do sada bilo tako.  Flego se  zahvalio medicinskom i nemedicinskom osoblju bolnice koji su, rekao je i do sada kvalitetno pružali usluge u teškim uvjetima rada.


FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.