IT kompanije i autizam*: dječja učilica i zapošljavanje odraslih osoba s autizmom


Izvor: Udruga za autizam

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 2.04.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

IT kompanije i autizam*: dječja učilica i zapošljavanje odraslih osoba s autizmom

Osobe s autizmom znaju imati izuzetne sposobnosti u područjima kao što su matematika i analiza podataka. Svijet informatike je to prepoznao. Inkluzija kroz zapošljavanje osoba s autizmom: njemački SAP će zaposliti 650 autističnih osoba

 

UN je današnji dan proglasio *Danom svjesnosti o autizmu. Ovdje izdvajamo 2 primjera podrške osobama s autizmom od strane najbrže rastuće industrije današnjice, IT sektora: njemački SAP planira  zaposliti 650 autističnih osoba a Samsung je nedavno predstavio aplikaciju "Look  At Me" za  djecu s autizmom.

 

SAMSUNG:Interaktivna učilica za djecu s autizmom "Look  At Me"

Samsungova aplikaciju "Look  At Me"  pomaže djeci s autizmom u razvijanju komunikacijskih sposobnosti. Aplikacija s jednostavnim i zanimljivim interaktivnim zadacima omogućuje djeci i roditeljima učenje kroz igru, kako bi djecu navikli na kontakt očima te prepoznavanje osjećaja. Aplikacija je dostupna na trgovini Google Play te je prilagođena Samsungovim pametnim uređajima.

SAP:  Kompanija će zaposliti 650 autističnih osoba

Njemačka informatička kompanija SAP planira do 2020. godine zaposliti 650 autističnih osoba. Cilj ove vodeće europske softverske kompanije je obučiti osobe koje pate od autizma i od njih stvoriti informatičke stručnjake. Ovo nije prvi pokušaj zapošljavanja autističnih osoba u svijetu informatike. Nekoliko kompanija u Indiji i Irskoj su se već okušale u tome i to veoma uspješno.Njemačka kompanija namjerava iskoristiti izuzetne sposobnosti koje pojedine autistične osobe imaju u područjima  kao što su matematika i analiza podataka.

 

 

*S v j e t s k i   d a n  s v j e s n o s t i   o   a u t i z m u (World Autism Awareness Day)

obilježava se 2. travnja  prema Rezoluciji Opće skupštine UN-a iz 2007. godine a radi podizanja svijesti javnosti usmjerene  potpori osobama s autizmom i organizaciji što bolje skrbi. Mnogobrojna su događanja kojim se ovaj dan obilježava u svijetu – primjerice da se plavom bojom, bojom autizma, osvijetli parlament ili da istaknute osobe iz javnog života puštaju plave balone…U Hrvatskoj živi oko 8.000 osoba s autizmom.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.