Bebe nedonoščad brže napreduju slušajući Mozarta


Autor/Izvor: Sourasky Medical

Objavljeno: 12.06.2011.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Bebe nedonoščad brže napreduju slušajući Mozarta

Skupina izraelskih liječnika provela je istraživanje i ustanovila da Mozartova glazba može ubrzati rast i razvoj prijevremeno rođene djece. Liječnici u Sourasky Medical Centru u Tel Avivu pratili su napredak 20 prijevremeno rođenih beba kojima su, dok su bile u inkubatorima, puštali Mozartovu glazbu: pokazalo se da su one puno brže dobivale na težini i općenito bolje napredovale i razvijale se nego ostale prijevremeno rođene bebe koje nisu bile izložene čudesnim Mozartovim zvucima.

Druga istraživanja provedena na odraslim osobama pokazala su  da glazba tempa 60-80 udaraca u minuti izaziva opuštanje i smanjuje anksioznost i bolove kod nekih kroničnih bolesti kao što je osteoartritis.

U istraživanjima ovakvog tipa odabire se upravo Mozartova glazba jer ima tempo 60-80 udaraca u minuti: ulomci  iz Mozartovog Andanta  z Koncerta za flautu,  harfu i  orkestar  u C-duru,  KW 299; ulomci  iz   uvertire Figarovog  pira  KW 429 i prvog stavka Simfonije broj 40. U prvom i trećem ulomku takt je 60 udarca u minuti. U središnjem ulomku takt je 72 udarca u minuti.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.