Ministar zdravlja Republike Srpske u posjeti hrvatskom kolegi


Ministar zdravlja Republike Srpske Dragan Bogdanić i njegov hrvatski kolega (*Izvor)

Autor/Izvor: *Izvor

Objavljeno: 13.04.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Ministar zdravlja Republike Srpske u posjeti hrvatskom kolegi

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Dragan Bogdanić, posjetio je 10. travnja svog hrvatskog kolegu. Siniša Varga primio je dr. Bogdanića, njegovog pomoćnika Milana Latinovića te šefa kabineta Ljubomira Sladojevića. Goste iz Republike Srpske zanimale su reformske mjere u hrvatskom zdravstvenom sustavu, prije svega sanacija javnih bolnica.


Tema susreta je suradnja između dvaju ministarstava zdravlja Republike Hrvatske i Republike Srpske a dvojica ministara usuglasili su se oko potrebe zajedničke suradnje svih ministara zdravlja u regiji.

 

„Zdravstveni sustavi u cijeloj regiji susreću se sa sličnim izazovima, problemi iz ovog područja često ne poznaju granice, stoga je suradnja i međusobna podrška ministarstava zdravlja  izuzetno važna“, rekao je ministar Republike Srpske Dragan Bogdanić te dodao kako je s hrvatskim ministrom zdravlja i njegovim suradnicima razgovarao o aktualnim pitanjima u području zdravstva, osobito o financiranju i organizaciji zdravstvene zaštite. „Iskustva Ministarstva zdravlja Hrvatske su nam posebno važna imajući u vidu da je Republika Hrvatska članica Europske unije te da je kroz određene probleme, s kojima se mi danas susrećemo, već prošla. Također, razgovarali smo i o preporukama Europske unije za unapređenje pružanja zdravstvene usluge i osiguranju primjerene zdravstvene zaštite stanovništvu“, rekao je ministar Dragan Bogdanić.  (*Izvor: priopćenje Ministarstva zdravlja RH  od 10. travnja 2015.)

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.