02.06.2015. VegeSajam: predstavljanje europske V-label, vege oznake


V-label

Autor/Izvor: Objava za medije*

Objavljeno: 26.05.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

02.06.2015. VegeSajam: predstavljanje europske V-label, vege oznake

Želite li kušati veganske kobasice, ćevape, zobeno mlijeko ili nabaviti odlične veganske recepte, ne propustite VegeSajam!

 

U utorak 2. lipnja 2015. od 9 do 19 sati, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, *Prijatelji životinja održavaju 5.VegeSajam. Cilj je ovoga sajma upoznati građane i turiste s ponudom i prednostima zdravih, bezmesnih jela i proizvoda domaćih proizvođača i dobavljača.

Ovogodišnji VegeSajam speifičan je po tome što će se na njemu predstaviti i nositelji V-oznake. V-label, europska vegetarijanska oznaka, jedinstvena je oznaka kvalitete koju Europska vegetarijanska unija (EVU) dodjeljuje već 20 godina. Primarni joj je cilj omogućiti potrošačima jednostavno prepoznavanje proizvoda bez sastojaka životinjskog podrijetla, kao i mjesta na kojima takve proizvode mogu konzumirati. V-oznaka i u Hrvatskoj postaje sve popularnija i primamljiva sve većem broju proizvođača i kupaca.

 

VegeSajam privlači mnoge građane zanimljivostima, ali je i edukativan. Najvažniji zdravstveni razlog za bezmesnu prehranu je prevencija raznih oboljenja poput raka, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i pretilosti. Danas svaki drugi građanin Hrvatske umre od kardiovaskularnih bolesti, što se moglo u više od 90% slučajeva spriječiti pravilnim načinom prehrane. Također, sve je više ljudi koji iz suosjećanja prema životinjama odbacuju namirnice životinjskog podrijetla, a i sve je više alarmantnih pokazatelja koliko mesna industrija utječe na potrošnju dragocjenih prirodnih resursa i zagađenje okoliša.

 

Svoje proizvode i usluge, ali i misiju, predstavit će: Annapurna, bio&bio, Dvostruka duga, Garden d.o.o., Konoplja&co, Kresoja, BoBo trgovina, Planetopija, Prijatelji životinja, Rožić d.o.o., Greencajg, Šumski kuhar, Vegehop i Vegetariana.

 

Na VegeSajmu bit će izloženi isključivo veganski proizvodi, a osim knjiga i prehrambenih proizvoda za ljude bit će izložena i hrana za pse i mačke.

 

Prijatelji životinja pozivaju građane da posjete VegeSajam, otkriju nove ukusne i zdrave biljne proizvode, uživaju u degustacijama i informiraju se o svim prednostima biljne prehrane.


V-LABEL

jedinstvena je oznaka kvalitete koju Europska vegetarijanska unija (EVU) već više od 20 godina dodjeljuje proizvodima izrađenim u skladu s vegetarijanskom i veganskom etikom, odnosno uslugama koje se obavljaju u skladu s istom. Primarni joj je cilj omogućiti potrošačima jednostavno prepoznavanje proizvoda bez sastojaka životinjskoga podrijetla, kao i mjesta na kojima takve proizvode mogu konzumirati. V-oznaka namijenjena je vegetarijancima, veganima, alergičarima i svima koji se žele hraniti zdravije i paze na sastojke proizvoda koje kupuju. Nositelji V-Oznake u Hrvazskoj su: Suplement, Annapurna, Vegetariana, Omegol, Oleum Maris, Clavis Consultor, Brist, Sana delikatese, Vegefino, Gavita i Pansion Cherry Blossom.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.