Prevrtljive odluke: od 1. lipnja ljekarna u Ilici 301 opet radi noću


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 29.05.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Prevrtljive odluke: od 1. lipnja ljekarna u Ilici 301 opet radi noću

Samo  mjesec i pol nakon što je ukinuto noćno dežurstvo u  ljekarni u Ilici 301/Kustošija – ono se vraća! Od ponedjeljka 1. lipnja  ta će ljekarna ponovo raditi non-stop, od 0 do 24 sata.

 

Podsjetimo,  HZZO je još 2003. godine ukinuo sufinanciranje noćnog dežurstva na lokaciji Ilica 301 pa su troškovi noćnog rada teretili Gradsku ljekarnu koja je u vlasništvu grada Zagreba.

Ljekarnička jedinica u Ilici 301 godinama je poslovala s gubitkom  pa je  Upravno vijeće Gradske ljekarne zaključilo  da bi se ukidanjem noćnog rada financijski rezultati poslovanja dali popraviti. Odluci Upravnog vijeća prethodila je analiza koja je pokazala da je tijekom 2014. godine u ljekarničku jedinicu  Ilica 301, u vremenu od 24,00 – 07,00 u prosjeku dolazilo oko 6 korisnika

 

I zašto je sad Upravno vijeće Gradske ljekarne promijenilo mišljenje i odluku?

 

Podsjetimo, Gradska ljekarna  je u javnom a ne privatnom vlasništvu. Minimum odgovornosti prema javnosti  bi bio da Upravno vijeće Gradske ljekarne obrazloži takvo prevrtljivo donošenje odluka. Nažalost obrazloženja nema. Iz Zagrebačkog holdinga u čijem je  sastavu Gradska ljekarna, stiglo je tek šturo priopćenje za medije:

 

„Upravno vijeće Gradske ljekarne Zagreb donijelo je Odluku o novom radnom vremenu ljekarničke jedinice na adresi Ilica 301, koja će od 1. lipnja 2015. g. ponovno obavljati noćno dežurstvo.  Novo radno vrijeme je od svaki dan, subotom, nedjeljom, blagdanom i praznikom od 00:00 do 24:00 sata.“ (Izvor: Služba za korporativne komunikacije/Odjel za odnose s javnošću Zagrebačkog holdinga  d.o.o. Priopćenje za medije od  29. svibnja 2015.)

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.