Novi pogon JGL-a mijenja vizuru Rijeke "svemirskom" arhitekturom


Pharma Valley - Jadranski galenski laboratorij (JGL)

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 10.07.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Novi pogon JGL-a mijenja vizuru Rijeke "svemirskom" arhitekturom

JGL je uspješna farmaceutska tvrtka koja izvozi 72% proizvodnje a novootvoreni Pharma Valley određuje joj budućnost. Svojom modernom arhitekturom mijenja vizuru Rijeke i nedvojbeno će biti pokretač zapošljavanja i gospodarskoga razvoja grada i županije

 

Riječka farmaceutska kuća Jadranski galenski laboratorij (JGL) danas otvara proizvodni kompleks Pharma Valley. Moderna „svemirska“ arhitektura  u Svilnom promijenila je vizuru ulaza u Rijeku a impresivni „svemirski“ uvjeti vladaju i u unutrašnjosti po­gona s  proizvodnim linijama koje predstavljaju vrhunac tehnologije zahtjevne far­maceutske proizodnje. Primjerice, palete pomiču s pomoću satelita a robot "čita" oznake i gotove proi­zvode usmjerava u skladište za točno određeno tržište.

 

Dvije su godine protekle od početka ostvarenja strateškog projekta JGL-a do današnjeg svečanog otvaranja. Projekt je to vrijedan 361 milijun kuna, jedna  od većih investicija u Hrvatskoj i najveća  in­vesticija u 24 godine JGL-ova postojanja.

 

In­vesticijom su obuhvaćene obje lokacije u Svilnom, na ulazu u Rijeku, s  obje strane auto-ceste. Cijeli se kompleks prostire na 100.000 m2 koji su  funkcionalno povezani.

„Pharma Valley osigurava razvoj novih proizvoda i vodi JGL na globalno tržište zdravlja na kojem želimo širiti po­slovanje i jačati svoj udio. Proizvodni kapaciteti po­dignuti su sa 45 milijuna jedinica proizvoda na 104 milijuna jedinica, što osigu­rava rast za najmanje 10 godina. Osigurani su preduvjeti i kapaciteti u razvoju, proizvodnji i skladištenju za dugoročne planove rasta tvrtke i objedinjene sve proizvodno-tehnološke lo­kacije na jednom mjestu“ - rekao je dan uoči otvaranja Ivo Usmiani, predsjednik upra­ve JGL-a, zadovoljan što je projektom ostvarena vizija za koju su se opredijelili.

 

U JGL-u su izuzetno po­nosni što su ovom investi­cijom - koju je kreditima većim dijelom pratio  HBOR- pozitivno utjecali na riječko i hrvat­sko gospodarstvo. Svi sagrađeni objekti i teh­nologija, osim specifičnih strojeva i opreme visoke tehnologije, djelo su hr­vatskih tvrtki i dobavljača, čime je JGL više od 80% investicije vratio u domaće gospodarstvo.

 

 Podsjetimo, JGL je i do sada bio farmaceutski proizvođač potvrđen na međunarodnom tržištu na koje izvozi 72 %  proizvodnje  te pripada  vodećim pro­izvođačima sterilnih farmace­utskih oblika, kapi, sprejeva i aerosola u EU. Investicijski ciklus u Pharma Valley odredit će  budućnost JGL-a i osigurat  realizaciju dugoročne vizije globalnog lidera u području nazalnih dekongestiva.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.