Do 17.08.2015. iskaz interesa za bespovratna EU sr. za ordinacije primarne zdravstvene zaštite


Autor/Izvor: Izvor: HZZO i MZ

Objavljeno: 31.07.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Do 17.08.2015. iskaz interesa za bespovratna EU sr. za ordinacije primarne zdravstvene zaštite

Sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj namijenjena su opremanju ordinacija primarne zdr. zaštite u 15 županija. HZZO prima neobvezujuće prijave za iskazivanje interesa do 17.08. 2015. dok će Natječaj biti otvoren krajem kolovoza

 

Od 40.000 do 450.000 kuna  bespovratnog iznosa  mogu dobiti koncesionari te 500.000 do  4.000.000 kuna bespovratnog iznosa mogu dobiti domovi zdravlja iz  Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu  Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Namijenjena su  ordinacijama primarne zdravstvene zaštite. Koncesionari mogu bespovratna sredstva koristiti samo za nabavu opreme dok će domovi zdravlja bespovratna sredstva EU fonda moći ulagati i u manje infrastrukturne zahvate.

Vlastito sufinanciranje iznosi 15% ukupnih sredstava.

Nabava opreme će se provesti isključiv putem objedinjene javne nabave što isključuje osobnu (pojedinačnu) provedbu nabave. Postoji mogućnost predujma do 30% sredstava dok će slijedeće tranše biti isplaćivane  po ispostavljenim ili realiziranim računima.

 

Za novčana sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj imaju pravo konkurirati koncesionarske ordinacije i 36 Domova zdravlja iz 15 županija iz I. i II. skupine županija po indeksu razvijenosti:

1. Bjelovarsko-bilogorska (DZ Bjelovar)

2. Međimurska (DZ Čakovec)

3. Ličko-senjska (Gospić, Otočac, Senj, Korenica, Novalja)

4. Karlovačka (Karlovac, Vojnić, Slunj, Duga Resa, Ozalj, Ogulin)

5. Koprivničko-križevačka (DZ Koprivnica)

6. Krapinsko-zagorska (DZ Krapina)

7. Osječko-baranjska (Osijek, Đakovo, Beli Manastir, Našice, Valpovo, Donji Miholjac)

8. Požeško-slavonska (DZ Požega)

9. Sisačko-moslavačka (Sisak, Kutina, Petrinja)

10. Brodsko-posavska (DZ Sl. Brod, DZ Andrija Štampar Nova Gradiška)

11. Splitsko-dalmatinska (DZ Split)

12. Šibensko-kninska (Šibenik, Knin, Drniš)

13. Varaždinska (Varaždin)

14. Vukovarsko-srijemska (Vinkovci, Vukovar, Županja)

15. Virovitičko-podravska (DZ Virovitica)

16. Domovi zdravlja na otocima koji ne moraju biti svrstani u nabrojene županije – mogu također aplicirati za  novčana sredstva iz   Europskog fonda za regionalni razvoj

 

Prijave za iskazivanje interesa do 17.08. 2015.

HZZO poziva domove zdravlja i koncesionarske ordinacije primarne zdravstvene zaštite da iskažu interes za dobivanje bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Prijave za iskazivanje interesa su moguće putem Web aplikacije na web stranicama HZZO-a i Ministarstva zdravlja do 17. kolovoza 2015. i nisu obvezujuće. No, zaprimljene prijave za iskazivanje interesa će biti smjernica HZZO-u za raspisivanje natječaja za nabavu opreme.
Web aplikaciji se pristupa izravno putem web stranica HZZO- a uz pomoć pametne kartice istim načinom identifikacije korisnika poput one prilikom pristupa CEZIH portalu.  K tome, HZZO će sve ugovorne subjekti dodatno  obavijetiti putem svojih Gx aplikacija ovisno o županijskoj pripadnosti.

 

Objava Natječaj krajem kolovoza 2015.

Natječaj će biti trajno otvoren uz uvjete Natječajne dokumentacije, a njegova objava očekuje se u drugoj polovini kolovoza na Web portalima Ministarstva zdravlja i HZZO.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.