Optužnica za nadriliječnika Borana Ivasovića


Autor/Izvor: Izvor

Objavljeno: 17.08.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Optužnica za nadriliječnika Borana Ivasovića

Krajem srpnja je tužiteljstvo Općinskog kaznenog suda u Zagrebu potvrdilo optužnicu protiv stomatologa Borana Ivasovića (68) koji je u ožujku uhićen i kazneno prijavljen zbog prijevare 6 teško bolesnih osoba. Njima je  tijekom  2012. i 2013. obe­ćavao da će ih izliječiti "ču­dotvornom" otopinom  koju je naplatio  420.193 kune. Pacijenti su svaki tjedan trebali kupovati novu bocu otopine po cijeni od 1.000 eura a Ivasović bi u pravilu svakom bolesniku  propi­sivao terapiju po kojoj bi za ozdravljenje morao uzeti desetak boca.

 

Tužiteljstvo Ivasovića te­reti za ukupno 6 kaznenih djela prijevare teško oboljelih osoba s metastaziranim karcinomom i drugim teškim bolestima kao i njihovih obitelji. Ivasović je svoje žrtve uvjeravao da će ozdraviti uz pomoć otopina za koju je bio  svjestan da nije ljekoviti pripravak.  Ni u jednom slučaju kod bolesnika nije došlo do poboljšanja zdravstvenog stanja. Tri su osobe  preminule tijekom "liječenja" a dvije osobe su tijekom primanja terapije odustale  od liječenja, no Ivasović im novac nije vratio.

 

Beskrupulozan stomatolog je svojim žrtvama govorio kako ima vlastiti laboratorij za izradu lijeko­va te da raspolaže novom tehnologijom liječenja ma­lignih bolesti na principu nano titan vode kojom može izliječiti svaki karcinom.

 

Jedna od šest nadrilječnikovih žrtava je bio i 26-godišnji  student Akademije likov­nih umjetnosti Ivan Grgurić, koji se kratko borio sa zloćudnom bolešću  kada mu je Ivasović ponudio svoj „lijek“ po cijeni od 1.000 eura za litru. Ivan je najprije tri tjedna pio tu otopinu, a po­tom mu je doktor Ivasović počeo davati i injekcije. Nakon toga je Ivan  povra­ćao i gubio apetit te u kratko vrijeme izgubio tri­desetak kilograma.

 „Ivasović nas je uvjeravao da tako treba biti, da je takav proces, da se Ivan mora očistiti, da će uskoro po­četi normalno jesti, da će mu se vratiti apetit, da će za mjesec dana početi opet normalno živjeti.“ – svjedoči rodbina u međuvremenu preminuloga Ivana. No, Ivanovo se stanje pogoršavalo, spao je na jedva pedesetak kilograma, a na­lazi iz bolnice postajali su sve gori i gori. No, nadriljiečnik Ivasović je Ivana i njegove bližnje nastavio uvjeravati da je sve u redu te da ne vjeruju ostalim liječnicima. “Rekao je da je Ivan 50% izliječen samim time što je mlad, visok (190 cm) i jak (90 kg), a da je ostalih 50% na njemu i Bogu.  Ivan bi govorio da u trbuhu ima osjećaj kao da mu na živo vade zube, a Ivasović ga je uvjeravao da tako mora biti jer tako čudotvorna otopina čupa loše stanice iz organizma…  Mali, ti sutra ideš van, ti si zdrav“ - uvjeravao je  Ivasović  teško bolesnog Ivana koji je tog 13. ožujka 2013. godine ležao na bolničkom krevetu, to­liko oslabljen karcinomom želuca, koji mu je dijagno­sticiran pet mjeseci ranije, da mu je jedva uspijevalo i glavu držati u uspravnom položaju. Ivan je doista sutradan izašao van ali nije ozdravio, bolnicu je  napustio u lijesu.(Izvor:Večernji list 20150403)  

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.