Belupo: kamen temeljac nakon godinu i pol odgađanja


Belupo

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 19.08.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Belupo: kamen temeljac nakon godinu i pol odgađanja

Nekako u isto vrijeme, krajem 2013. godine, bile su najavljene  dvije velike investicija u farmaceutskom sektoru, JGL-ova i Belupova. U međuvremenu je Jadranski galenski laboratorij (JGL) svoj proizvodni kompleks Pharma Valley dovršio i početkom srpnja pustio u pogon. No, Belupova je investicija u Koprivnici zapela.

 

Tek su 31.srpnja 2015., nakon godinu i pol odgađanja, predsjednici uprava Po­dravke i Belupa Zvonimir Mrsić i Hrvoje Kolarić po­stavili kamen temeljac u obliku tablete za početak gradnje dviju novih tvornica krutih, polukrutih i tekućih oblika lijekova Belupa.

 

Polaganju kamena temeljca je nazočio i premi­jer Milanović koji je istaknuo doprinos Vlade koja je Belupovu investiciju proglasila strateškom te će je  Ministarstvo gospodarstvo sufinancirati  sa 163,7 milijuna  kuna.

 

Sveukupna vri­jednost ulaganja je 390 milijuna kuna (približno 50 milijuna eura) a podignut će se 2 tvornice krutih, polukrutih i tekućih oblika lijekova te energetski centar i skladišta za sirovine i am­balažu te opasne tekućine. Parcele veličine 80.000 m2 je smještena juž­no od postojećih Belupovih tvornica u industrijskoj zoni Koprivnice. Planiraju se nova radna mjesta za 100 djelatnika.

Podsjetimo, Belupo d.d. trenutno već ima 2 tvornice u Koprivnici (izgrađene 1999. te 2004.), u kojima se proizvode kruti farmaceutski oblici i polukruti farmaceutski oblici (kreme, masti i gelovi), koji zajedno s novim laboratorijima kontrole kvalitete (izgrađeno 2005.) i skladišnim prostorom (izgrađeno 2013.) predstavljaju najsuvremenije proizvodne pogone farmaceutske industrije. Gradnja treće i četvrte Belupove tvornica trebala je početi  2014. i biti dovršena do početka 2017. godine. Međutim, zapelo je. Ugovor o gradnji  sklopljen je tek proljetos s građevinskom kompanijom Tehnika a kamen temeljac postavljen je  31.07.2015.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.