*Tjedan mobilnosti: Željeli biste biciklirati, a ne znate kuda?


www.biciklijade.com

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 11.09.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

*Tjedan mobilnosti: Željeli biste biciklirati, a ne znate kuda?

Europski tjedan kretanja (mobilnosti) obilježava se u sedmici od 16. do 22. rujna. To je manifestacija posvećena održivom kretanju. Od 2002. godine je financijski i politički podupire Europska komisija

 

Željeli biste biciklirati po Hrvatskoj i regiji, a ne znate kako doći do društva, kada krenuti, kojom rutom? Za sve neodlučne tu su  mrežne stranice http://biciklijade.com,  na kojima se nalazi kalendar biciklijadi s opisom rute, linkovima. Svrha ove stranice je pružiti informacije svim ljubiteljima bicikliranja o biciklijadama u Republici Hrvatskoj i susjednim državama.  Kontakt:  info_k@biciklijade.com 

 

12. rujna 2015. DUKATOVA BICIKLISTIČKA UTRKA "ZDRAVA NAVIKA"  na JARUNU

Utrka je namijenjena svim ljubiteljima vožnje biciklom, kako onima u dobroj formi, tako i onima koji uživaju u lakšem bicikliranju s obitelji ili prijateljima. Uz rekreativce i iskusne bicikliste, koji će voziti jedan, odnosno dva kruga oko Velikog jezera, Dukatino utrke za djecu okupit će male ljubitelje pedaliranja, od 3 do 12 godina, u tri utrke na otoku Trešnjevka.

Svi sudionici na dar dobivaju natjecateljsku majicu, a poslije utrke očekuje ih piknik "Zdrava navika" s ukusnim Dukatovim mliječnim proizvodima. Dukat i pokrovitelji pripremili su i zanimljive nagrade za pobjednike.

Natjecati se možete u pet kategorija prema sljedećem rasporedu:
11.00 Dukatino mali (3 do 5 god.) - 200 m
11.20 Dukatino srednji (6 do 8 god.) – 1,2 km
11.40 Dukatino veliki (9 do 12 god.) – 1,2 km
12.00 utrke Zdrava navika
Građ­ani - 7,2 km
Sportaši - 14 km

Sudjelovanje je besplatno, a obavezno je nošenje zaštitne biciklističke kacige za sve utrke. Svi sudionici dužni su pri registraciji na prijavnom mjestu na Jarunu, otok Univerzijade predati izjavu Suglasnosti za sudjelovanje u 4. biciklističkoj utrci Zdrava navika.

ZA NATJECATELJE OBVEZNA PRIJAVA NA STRANICI ORGANIZATORA: www.dukat.hr/hr/magazin/novosti/prijavi-se-za-4.

DUŽINA RUTE: 7 km

*Europski tjedan kretanja (mobilnosti)

obilježava se u sedmici  od 16. do 22. rujna.  To je manifestacija posvećena održivom kretanju. Od 2002. godine je financijski i politički podupire Europska komisija a promoviraju je i koordiniraju  3 organizacije: Eurocities, ICLEI - Local Governments for Sustainability i Regional Environmental Center for Central and Eastern Europe. Cilj je podizanje svijesti građana - o štetnosti po ljudsko zdravlje, kvalitetu života i okoliš - postojećeg načina kretanja u gradovima te  uvođenje zdravih načina prijevoza u urbanim sredinama.Europski tjedan kretanja izrastao je iz inicijative 'U gradu, bez mog automobila!', pokrenute u Engleskoj u cilju ograničenja motoriziranog prometa u određenim urbanim područjima i poticanju korištenja održivih načina prijevoza.

*Dan bez automobila koji se održava 22. rujna je svojevrsna kulminacija i završnica Europskog tjedna kretanja.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.