16.-22. rujna vlakom u pola cijene a vaš bicikl se prevozi besplatno


Autor/Izvor:

Objavljeno: 16.09.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

16.-22. rujna vlakom u pola cijene a vaš bicikl se prevozi besplatno

Tijekom *Europskog tjedna mobilnosti, HŽ Putnički prijevoz svim putnicima s biciklima odobrava 50% popusta na prijevoznu kartu u unutarnjem prijevozu u vlakovima koji imaju mogućnost prijevoza bicikala, a prijevoz bicikla bit će besplatan. Informacije u kojim vlakovima možete prevesti bicikle možete pronaći na  http://www.hzpp.hr/prijevoz-bicikala.

 

Europski tjedan mobilnosti (kretanja) manifestacija je u organizaciji EU za  promoviranje alternativnih modela kretanja i javnog prijevoza u gradovima te aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a time i poboljša kvaliteta života EU građana

 

Ostala događanja kojima sew HŽ Putnički prijevoz uključio se u Europski tjedan mobilnosti su:

  • prijevoz djece vrtićke dobi uz pratnju, edukaciju o putovanju vlakom i razgled zagrebačkoga Glavnog kolodvora
  •   infopunkt SUSTAVA JAVNOGA GRADSKOG PRIJEVOZA NEXTBIKE na ulazu u zagrebački Glavni kolodvor, petak 18. rujna od 16 do 19 sati. Na infopunktu će se promovirati ekološki prihvatljive mobilnosti građana, poticati na korištenje javnog gradskog prijevoza s naglaskom na kombiniranje vlaka i bicikla (nextbike - opcija Train&Bike), uz besplatnu edukaciju i registraciju građana u sustav javnih bicikala i besplatno testiranje bicikala. Posjetitelji infopunkta dobit će edukativno-promotivne brošure i simbolične darove HŽ Putničkog prijevoza i nextbikea.
  • stručni skup 'Učinkovite kombinacije održive mobilnosti' u Hrvatskom autoklubu (HAK), utorak 22. rujna od 10.00 do 12.40 sati. U suradnji s nextbikeom i HAK-om, HŽ Putnički prijevoz sudjelovat će u zajedničkoj prezentaciji o integriranom javnom gradskom prijevozu. Cilj prezentacije je poticanje građana na ekološki i ekonomski najprihvatljivije oblike javnoga gradskog prijevoza.

HŽ poziva sve građane  da se tijekom Europskog tjedna mobilnosti pridruže u ekološki održivom i zdravom prijevozu vlakom i biciklom. Pozivamo i sve  koji do sada nisu putovali vlakom da ostave automobile kod kuće i kombiniraju vlak i bicikl do svoga krajnjeg odredišta. Time će doživjeti nešto novo i dati svoj doprinos održivom načinu življenja.

 

*Europski tjedan kretanja (mobilnosti)

obilježava se u sedmici  od 16. do 22. rujna.  To je manifestacija posvećena održivom kretanju. Od 2002. godine je financijski i politički podupire Europska komisija a promoviraju je i koordiniraju  3 organizacije: Eurocities, ICLEI - Local Governments for Sustainability i Regional Environmental Center for Central and Eastern Europe. Cilj je podizanje svijesti građana - o štetnosti po ljudsko zdravlje, kvalitetu života i okoliš - postojećeg načina kretanja u gradovima te  uvođenje zdravih načina prijevoza u urbanim sredinama.Europski tjedan kretanja izrastao je iz inicijative 'U gradu, bez mog automobila!', pokrenute u Engleskoj u cilju ograničenja motoriziranog prometa u određenim urbanim područjima i poticanju korištenja održivih načina prijevoza. Dan bez automobila koji se održava 22. rujna je svojevrsna kulminacija i završnica Europskog tjedna kretanja.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.