stručni skup 'Učinkovite kombinacije održive mobilnosti' u Hrvatskom autoklubu (HAK


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 9.09.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    

stručni skup 'Učinkovite kombinacije održive mobilnosti' u Hrvatskom autoklubu (HAK

utorak 22. 09.2015., 10-12.40h stručni skup 'Učinkovite kombinacije održive mobilnosti' u Hrvatskom autoklubu (HAK). U suradnji s nextbikeom i HAK-om, HŽ Putnički prijevoz sudjelovat će u zajedničkoj prezentaciji o integriranom javnom gradskom prijevozu. Cilj prezentacije je poticanje građana na ekološki i ekonomski najprihvatljivije oblike javnoga gradskog prijevoza.

 

*Dan bez automobila koji se održava 22. rujna je svojevrsna kulminacija i završnica Europskog  tjedna kretanja (mobilnosti) koji se obilježava se u sedmici  od 16. do 22. rujna. To je manifestacija posvećena održivom kretanju. Od 2002. godine je financijski i politički podupire Europska komisija a promoviraju je i koordiniraju  3 organizacije: Eurocities, ICLEI - Local Governments for Sustainability i Regional Environmental Center for Central and Eastern Europe. Cilj je podizanje svijesti građana - o štetnosti po ljudsko zdravlje, kvalitetu života i okoliš - postojećeg načina kretanja u gradovima te  uvođenje zdravih načina prijevoza u urbanim sredinama.Europski tjedan kretanja izrastao je iz inicijative 'U gradu, bez mog automobila!', pokrenute u Engleskoj u cilju ograničenja motoriziranog prometa u određenim urbanim područjima i poticanju korištenja održivih načina prijevoza.


Tijekom *Europskog tjedna mobilnosti, HŽ Putnički prijevoz organizira nekoliko događanja a informacije o tome možete pronači na http://www.hzpp.hr/europski-tjedan-mobilnosti?p=275

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.