Dnevna kirurgija u Klaićevoj: djeca se igraju, obave zahvat i idu doma još isti dan


Klinika za dječje bolesti u Klaićevoj

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 21.09.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Dnevna kirurgija u Klaićevoj: djeca se igraju, obave zahvat i idu doma još isti dan

Kada ostave dijete u dnevnoj bolnici, roditelji dobiju e-mail i broj telefona medicinske sestre te je u svakom trenutku mogu nazvati i pitati što ih zanima.

 

Od danas  će  poseban odjel dnevne dječ­je kirurgije u Klaićevoj raditi „punim kapacitetom“ što znači i do 15 malih pacijenata dnevno. Da ne bi bilo zabune - Klinika za dječ­je bolesti u Klaićevoj – ima dnev­nu kirurgiju već 2 godine - no sad je osnovan  i poseban odjel za to.

 

Odjel za dnevnu kirurgiju je napravljen preuređenjem bivšeg Odje­la za onkologiju koji je preseljen iz Klaićeve 16 u Ilicu 197. Na Odjelu za dnevnu kirurgiju ima­ 5 velikih i 5 malih kreveta te 3 fotelje za od­mor onih koji su bili na lo­kalnoj anesteziji, primjerice nakon manjih zahvata kao što je uklanjanje madeža. Dok čekaju na operaciju djeca se mogu igrati u vrtiću, što im skrati vrijeme i nervozu iščekivanja.

Dio tima Klinike za dječ­je bolesti u Klaićevoj je i nutricionist koji za svako dijete radi preporuku prehrane.

 

Kroz dnevnu kirurgiju mo­že se riješiti 30-tak dija­gnoza:  rje­šavanje fimoza, operacije svih vrsta kila, dijagnosti­ka, ortopedski, oftalmološ­ki i ostali problemi.

Dnev­na kirurgija namijenjena pacijentima koji u roku sat vremena mogu stići do bolnice.„Mi roditeljima unaprijed javimo vrijeme operacije i kada da dođu, a dan uoči planirane operacije provjerimo kako je dijete, može li doći na operaciju, jer često se znaju dogoditi nepredviđene situacije. Kada dijete ostave u bolnici, roditelji dobiju e-mail i broj telefona medicinske sestre te je u svakom trenutku mogu na­zvati i pitati što ih zanima tako da su  ro­ditelji u svakom trenutku znaju što se događa“-  izjavio je dr. Filip Jurić u intervjuu za  Večernji list 20150919. A glavna sestra Sanja Ivanović ističe: „Mi pripremamo dijete i roditelja da u svakom trenutku znaju što se događa. Jer, nama je i roditelj pacijent.“

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.