OB Bjelovar: otvoren natječaj za izvođača, dovršetak u rujnu 2017


www.bbz.hr

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 22.09.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

OB Bjelovar: otvoren natječaj za izvođača, dovršetak u rujnu 2017

Bjelovar: potpisan tender za gradnju nove bolnice, investicije vrijedne 160 milijuna kuna

 

Od 14. rujna do 23. listopada traje javni natječaj za izvođača dogradnje/rekonstrukcije OB Bjelovar. U prvoj će se  fazi graditi zgrada kirurgije s dnevnom bolnicom a radovi bi  mogli biti dovršeni do rujna 2017. Planirana su ulaganja u visini 160 milijuna kuna, od toga:

  • 85 milijuna kuna  iz EU fondova,
  • 15 milijuna kuna će izdvojiti država/Ministarstvo zdravlja,
  • 60 milijuna kuna će izdvojiti Bjelovarsko-bilogorska županija.

Trenutno stanje prostora i opreme Opće bolnice Bjelovar je izuzetno loše. Primjerice, 9 kirurških sala nalazi se u 5 različitih objekata koji su paviljonskog tipa, a bolesnički kreveti većinom su stari po 20 i više godina. Ništa bolje stanje  nije ni na odjelima traumatologije, ortopedije i urologije.

 

Nova će se zgrada kirurgije prostirati na 18.000 m2, u njoj će biti objedinjene sve kirurške sale. Time će se osigurati funkcionalno povezivanje odjela te značajno povećanje energetske učinkovitosti. Svoje mjesto u novoj zgradi imat će i dnevna bolnica s pridruženom jednodnevnom kirurgijom.

U bjelovarskoj bolnici danas radi 403 djelatnika. Projekt rekonstrukcije i dogradnje bolnice predviđa otvaranje novih radnih mjesta i edukaciju kojom će se unaprijediti vještine bolničkog osoblja povezene s korištenjem suvremene medicinske opreme, unaprijediti standard liječenja, ali i omogućiti daljnje podizanje kvalitete i uvođenje novih metoda u liječenju pacijenata.

OB Bjelovar zbrinjava pacijente iz Bjelovarsko-bilogorske županije  u kojoj živi 119.743 stanovnika prema popisu stanovništva iz 2011. godine  te dio stanovništva iz okolnih županija.

 

Javni natječaj za izvođača dogradnje/rekonstrukcije OB Bjelovar je  14. rujna  potpisao sanacijski upravitelj bolnice Zoran Seleš koji je tom prigodom izjavio: “Rok je 40 dana  da  izvođači dostave svoje ponude. Nakon toga, u koliko ne bude žalbi, tender bi se mogao sklopiti krajem studenoga. Građevinski radovi obično krenu nakon mjesec, mjesec i pol dana po potpisivanju ugovora o gradnji. Za 24 mjeseca možemo ovdje imati otvorenje nove kirurgije (Izvor: mrežne stranice Bjelovarsko-bilogorske županije)

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.