623 hrvatska studenta na američkim sveučilištima


Hrvatski student u SAD-u preddiplomci (47%), diplomci (39% ), u programima stručnog usavršavanja (14%)

Autor/Izvor: Institut za razvoj obrazovanja Zagreb

Objavljeno: 12.06.2011.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

623 hrvatska studenta na američkim sveučilištima

Među Hrvatima su najpopularnija sveučilišta Harvard University, Columbia University i New York University

 

Za hrvatske studente koji su odlučili studirati u SAD-u, najpopularnija odredišta su Harvard University, Columbia University i New York University uz  programe stipendiranja  Fulbright, Hubert H. Humphrey te Junior Faculty Development Program.
Sjedinjene Američke Države su prema podacima zagrebačkog Instituta za razvoj obrazovanja (IRO)  i  dalje jedno od najpopularnijih odredišta za hrvatske studente koji su odlučili studirati izvan domovine.Tijekom  akademske godine 2009./2010. na studiju u SAD  su boravila 623 hrvatska državljanina. Gotovo polovica je studirala na preddiplomskoj razini (47%). Na diplomskoj razini je studiralo njih 39%  a tek 14% hrvatskih studenata u SAD je studiralo  na programima stručnog usavršavanja. Najtraženija područja studija na američkim sveučilištima su ekonomija i poslovno upravljanje, inženjerski smjerovi te prirodne znanosti.

Velik broj međunarodnih studenata na studiju u SAD , pa tako i hrvatskih, ostvaruje financijsku potporu  u prvome redu od samih američkih sveučilišta te  kroz prestižne programe stipendiranja kao što su Fulbright, Hubert H. Humphrey te Junior Faculty Development Program.
Vrhunski predavači, odlično opremljeni istraživački laboratoriji, kampusi i druga potrebna infrastruktura američka sveučilišta čine izvrsnim izborom za sve buduće i sadašnje studente koji se žele dodatno obrazovati  izvan svojih matičnih zemalja.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.