Studij u SAD odabire svaki peti međunarodno mobilni student


Odredišta međunarodno mobilnih studenata: SAD 20%, V. Britanija 12 %, Njemačka 9 %,

Autor/Izvor: Institut za razvoj obrazovanja Zagreb

Objavljeno: 12.06.2011.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Studij u SAD odabire svaki peti međunarodno mobilni student

SAD su i uz najskuplje školarine, svjetski lider u međunarodnom obrazovanju

 

 

SAD su i uz najskuplje školarine svjetski lider u međunarodnom obrazovanju.  Svaki peti  student koji studira izvan matične zemlje odlučio se za upis na američka sveučilišta. Međunarodno mobilni studenti   najčešće za svoje odredište biraju zemlje engleskog govornog područja  SAD i Veliku Britaniju a tek nakon toga  Njemačku i Francusku.

U akademskoj godini 2009./2010. u Americi je studiralo ukupno 690.923 međunarodna studenta. ili 20 %  studenata koji su odlučili studirati izvan matične zemlje. Nakon SAD-a slijede Velika Britanija s 12 %, Njemačka s 9 %, Francuska s 8 % te Australija s 7% međunarodnih studenata.

Amerikanci  su  u  protekloj akademskoj godini 2009./2010. u razvoj visokog obrazovanja i istraživanje  uložili 54,9 milijardi  $.  Iste godine se na američka sveučilišta  upisalo 19 milijuna  studenata a među njima i  nešto manje od 4 % međunarodnih studenata.Sjedinjene Američke  Države imaju preko 4.937 akreditiranih visokoškolskih institucija.
Vrhunski predavači, dobro opremljeni istraživački laboratoriji,  kampusi i  sva potrebna infrastruktura američka sveučilišta čine izvrsnim izborom za sve buduće i sadašnje studente koji se žele dodatno obrazovati u Americi.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.