“Otvorene narudžbe“ e-usluga kojom pacijent otkazuje termin


sustava e-Građani

Autor/Izvor: Izvor: HZZO, Ministarstvo zdravlja,

Objavljeno: 27.10.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

“Otvorene narudžbe“ e-usluga kojom pacijent otkazuje termin

Otkazivanje dogovorenog termina zdravstvenog postupka pacijent je do sada mogao  obaviti  putem besplatnog telefonskog broja 0800 79990800 7999 FREE  ili osobno a od prošlog tjedna postoji i treća mogućnost. HZZO je svojim osiguranicima stavio na raspolaganje novu e-usluga  nazvanu „Otvorene narudžbe“ koja omogućuje:

  • otkazivanje prethodno zakazanog zdravstvenog postupka bez nazivanja telefonom ili odlaska u zdravstvenu ustanovu,
  • pretragu slobodnih termina.

E-usluga „Otvorene narudžbe“ dostupna je:

  • putem izravne poveznice https://hzzo.gov.hr/e-usluge/Narudzbe
  • putem Osobnog korisničkog pretinca, osnovne e-usluge sustava e-Građani koja omogućuje primanje e-poruka tijela javne uprave.

Pri otkazivanjem narudžbe prethodno zakazanog zdravstvenog postupka putem e-usluge  „Otvorene narudžbe”, potrebno je navesti:

  • razlog otkazivanja,
  • svoje kontakt podatke (telefon, e-adresa).

Obzirom da je riječ o osobnim podacima medicinske prirode, za prijavu na e-uslugu „Otvorene narudžbe” u sustavu e-Građani treba se koristiti vjerodajnica visoke razine sigurnosti:

  • mToken e-Građani,
  • pametna kartica HZZO-a
  • nova elektronička osobna iskaznica (eOI).

E-usluga „Otvorene narudžbe“ daje uvid isključivo u one narudžbe koje su evidentirane u centralnom sustavu eNaručivanja. Za točnost prikazanih podataka odgovaraju nadležne zdravstvene ustanove.

 

Ministarstvo zdravlja i HZZO pozivaju građane da koriste e-uslugu „Otvorene narudžbe“ kako bi imali uvid i podsjetnik na termine svojih pretraga te kako bi na jednostavniji način otkazali narudžbu i time oslobodili termin za one kojima je zdravstvena zaštita potrebnija.Otkazivanje termina zdravstvenog postupka može se i dalje obaviti  putem besplatnog „Bijelog telefona Ministarstva zdravlja“ na broj 0800 79990800 7999 FREE0800 7999 

 

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.